6800 Unlocking/Overclocking Experiences

Techniques, tips, and advice for the performance PC enthusiast on overclocking.

Moderator: The Mod Squad

Postby Sabrewings » Sun Mar 06, 2005 12:29 pm

Oylpann wrote:Maybe a dumb question here, but should it make a difference if the 6800 card is AGP or PCIe?

Just curious. :)


It shouldn't, no. I'd have to do more research for sure, but I don't think it will since there's only a bridge chip changing the signals. No other physical difference.
Sabrewings
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 18948
Joined: Thu Jan 15, 2004 3:04 am
Location: Barksdale AFB, LA

Postby Oylpann » Tue Mar 08, 2005 10:15 pm

Yes, I would really appreciate it if you would. I'm kind of torn between wanting to try this out or just spending the dough and getting a 6800GT. $100 is alot of money saved, but if I fry the card? Thats $300 down the drain. I think I'm going to go for it though! :twisted:

Hopefully I can get started on this project around July or August :)

I'm definately going to go PCIe regardless.
"You cant hug your family with Nuclear Arms"

Asus F2A85-V Pro
AMD A10-5800K APU @ 4.5GHz
8GB G. Skill 1866
550w PSU
Hyper 212 Evo
Oylpann
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree
 
Posts: 3844
Joined: Wed Nov 10, 2004 7:42 pm
Location: Oklahoma City, OK

Postby Sabrewings » Mon Jun 13, 2005 8:50 pm

Moved to sticky. Image
Sabrewings
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 18948
Joined: Thu Jan 15, 2004 3:04 am
Location: Barksdale AFB, LA

Postby YouGiveMeRash!!! » Tue Jun 14, 2005 4:26 am

Oylpann wrote:
Maybe a dumb question here, but should it make a difference if the 6800 card is AGP or PCIe?

Just curious.


This mod is only for AGP cards.
Main rig: 1/2" ID Water Cooled Lian-Li V2000B, Abit IP35 Pro, Intel C2D E6750@ -3.4ghz 1.3375v, Mushkin 2gb DDR2-800 996576, one terabyte storage, evga 7900GS KO w/ Zalman VF700-AlCu cooler, Swiftech Apogee GT water block, Ultra X2 550w PSU
Laptop: Asus Z70VA, Pentium M 725 1.6@ -2.13ghz (pinmod), ATI X700 Pro, 1680x1050 native res., bluetooth, the works...
YouGiveMeRash!!!
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree
 
Posts: 6772
Joined: Sun Jun 23, 2002 6:48 pm
Location: Fast, Cheap, and Reliable- You can only choose 2

Postby Tulatin » Sat Jul 09, 2005 5:06 pm

you can flash -e ones too, just a different bios is used. Nice results sabre, now if my GT (#1) had decent cooling, i could likely push 450 (420 on air, 435 on warmish water lol)
Tulatin
Enlightened Master
Enlightened Master
 
Posts: 14664
Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Location: Canada

Postby don'tknowmuch » Sun Sep 18, 2005 1:53 pm

My OC so far
Image
don'tknowmuch
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree
 
Posts: 3730
Joined: Tue Aug 13, 2002 4:47 pm
Location: Victoria,Vancouver Island, BC

Postby bond_bbs » Mon Sep 19, 2005 5:42 am

the highest on my Leadtek A400 - 6800 NU, was from 325/700 stock to 412 (any higher and it drops out of everything, needs volt-mod) / 950. Made a healthy difference, especially since using RivaTuner to unlock did nothing.

As for benching it, the only score I remember was my Aquamark3 score.
Stock CPU/Vdocard 325/700: ~36000.
Stock CPU/Vdocard 412/950: ~48000.
CPU @ 2.3 (11x209) / Vdocard 412/950: ~56158.

Last time I checked the Arc, I was the 2nd fastest AthlonXP < 2.4ghz w/ a 6800. The guy beating me is unlocked though 16/6 pipes, and has a good 7K + lead..
Athlon X2 4600+
MSI K9N-SLI Platinum
4x1gb OCZ Gold DDR2-800
EVGA Geforce 8800GTS
WD 200g, 250g IDE
WD 320g, 500g SATA
LG H62L, Pioneer DVR212D
Tt XaserIII V2000A
bond_bbs
Brown Belt
Brown Belt
 
Posts: 290
Joined: Sat Jul 26, 2003 9:09 pm
Location: Ontario, Canada

Postby hunter1801 » Sat Dec 10, 2005 12:58 am

still havnt goten the guts to OC mine. Hate to waste that much $$$ if somethin goes wrong.
hunter1801
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
 
Posts: 1958
Joined: Thu Feb 17, 2005 3:59 pm
Location: Orange County, California

Postby HollowPoint69 » Sat Dec 10, 2005 1:23 pm

hunter1801 wrote:still havnt goten the guts to OC mine. Hate to waste that much $$$ if somethin goes wrong.


If it's PCI-Express, you can't. All the PCI-Express cards pipelines are unchangeable :(
HollowPoint69
 

Postby hunter1801 » Wed Dec 14, 2005 9:43 pm

Wait what?! I cant OC a PCI E vid card?
hunter1801
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
 
Posts: 1958
Joined: Thu Feb 17, 2005 3:59 pm
Location: Orange County, California

PreviousNext

Return to Overclockers Anonymous

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron