missing file ms vcr80 dl

Get your PC tech problems solved here. Quick response time.

Moderator: The Mod Squad

missing file ms vcr80 dl

Postby robert@75 » Fri Feb 08, 2013 8:16 pm

My older PC AMD Athlon 64x2 3800+ on a Winfast 6150K8MA board
running XP PRO
It slows down and some apps dont run. Then i run norton system works and finds msvcr 80 dll missing. I get download from microsoft and install. then runs good for 3 to 6 months and same problem missing msvcrdll
again. Is this caused by my OS or my computer? Bob
robert@75
Brown Belt
Brown Belt
 
Posts: 292
Joined: Sat May 31, 2003 7:23 pm

Postby evasive » Sat Feb 09, 2013 5:58 am

I think it's time for a good cleanout, sounds something is lurking in your system that is not detected by Norton. How old is that Norton? What version? Legitimate?
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 36769
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands

Postby robert@75 » Sat Feb 09, 2013 6:54 am

HI I have norton internet security I made clean reinstall and it still happened Thanks Bob
robert@75
Brown Belt
Brown Belt
 
Posts: 292
Joined: Sat May 31, 2003 7:23 pm

Postby Karlsweldt » Sat Feb 09, 2013 7:16 am

You aren't alone with this problem! The "missing" file may not be in the proper folder for the device. Or if it has been renamed (OS changes/updates), the association may not be a true link for a process. Check this link about where the msvcr80.dll file(s) should be.
It is part of the "C" run-time library.
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!
Karlsweldt
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 19122
Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Location: 07438

Postby evasive » Sat Feb 09, 2013 12:18 pm

We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 36769
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands

Postby rascard2007 » Mon Feb 11, 2013 9:26 am

Sounds like ur HDD could be failing for both things, slowing ur system down and files misteriously missing.

try to get the disk utility from ur HDD manufacturer and run the tests to see if it detects some problems on ur HDD.
"I have only come here seeking knowledge,
Things they would not teach me of in college"
-Wrapped Around Your Fingers-
-The Police-
rascard2007
Anti-Static Strap
Anti-Static Strap
 
Posts: 421
Joined: Tue Jun 12, 2007 10:47 am
Location: Havana, Cuba


Return to Tech Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests