Motherboards.org Virus? [solved]

Please post here with problems or errors you receive while using the forums. This is not for hardware tech support. If you are having problems logging in or registering please post here (you can post as guest - post the username you are having issues with - DO NOT POST YOUR PASSWORD)

Moderator: The Mod Squad

Motherboards.org Virus? [solved]

Postby Pette Broad » Sat Oct 16, 2010 7:39 am

FYI...Avast is blocking an apparent infection called URL.MAL everytime I log on.

Image

Pete
Image
Pette Broad
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree
 
Posts: 5487
Joined: Tue Jul 10, 2001 12:01 am
Location: Flintshire, U.K

Postby Karlsweldt » Sat Oct 16, 2010 1:39 pm

Hope that is a 'false positive' and not true! So far, my AVG has sent up no warning flags.. and it does check for malicious sites.
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!
Karlsweldt
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 19308
Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Location: 07438

Postby Pette Broad » Sat Oct 16, 2010 3:58 pm

Karlsweldt wrote:Hope that is a 'false positive' and not true! So far, my AVG has sent up no warning flags.. and it does check for malicious sites.


Other sites are also reporting the same thing

http://forums.hexus.net/general-discuss ... re-ad.html

Looks to be a Malware Ad that's been injected into mobo.org and other sites. Hopefully not too damaging, one of the mods should PM Doc, I don't think he keeps a close eye on things these days.

Pete
Image
Pette Broad
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree
 
Posts: 5487
Joined: Tue Jul 10, 2001 12:01 am
Location: Flintshire, U.K

Postby evasive » Sun Oct 17, 2010 1:14 am

done
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 36837
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands

Postby fussnfeathers » Sun Oct 17, 2010 4:08 am

Avira hasn't said anything yet either. Do you remember what ad it is specifically? It's hard to see in your image.
Faster than the speed of snot

and for the million hours that we were....well I'll smile and remember them all, then I'll turn and go....
fussnfeathers
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 3130
Joined: Thu Dec 04, 2008 8:25 pm
Location: Right behind you

Postby evasive » Mon Oct 18, 2010 11:09 pm

http://safebrowsing.clients.google.com/ ... d=newposts

yay, there is something wrong then. most likely php/sql inject into the forum software, running old version...
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 36837
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands

Postby Roach412 » Tue Oct 19, 2010 9:07 am

there definitely was something before - it attempted to auto execute an .exe on some website.

didn't have much time to look into it, google returned a bunch of german-based websites discussing it.

-Roach
Lian Li Lancool First Knight Series PC-K59W
Intel Core i7-960 Bloomfield 3.2GHz
EVGA X58 FTW3 132-GT-E768-TR
EVGA GTX 660ti
G.SKILL Ripjaws Series 12GB (3 x 4GB)
Crucial M4 128gb SATAIII SSD x2
Corsair Professional Series HX850 PSU
Roach412
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree
 
Posts: 2566
Joined: Mon Aug 09, 2004 7:33 pm
Location: Milwaukee - Wisconsin

Postby fussnfeathers » Tue Oct 19, 2010 9:17 am

Well, I can verify it's not the ad, I've had that ad twice now today with no issues. Probably something injected in between ads before it hit Motherboards.
Faster than the speed of snot

and for the million hours that we were....well I'll smile and remember them all, then I'll turn and go....
fussnfeathers
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 3130
Joined: Thu Dec 04, 2008 8:25 pm
Location: Right behind you

Postby MrG » Tue Oct 19, 2010 11:33 am

Avast, Google Chrome, FireFox and IE 8 are all going ape-sh!t:
http://safebrowsing.clients.google.com/ ... /index.php

Something needs fixing!
MrG
Brown Belt
Brown Belt
 
Posts: 335
Joined: Sun Dec 14, 2008 2:38 pm

Postby Hardware Junkie » Thu Oct 21, 2010 12:34 pm

Now Firefox is treating this site as "badware"
"Imagination is the only weapon in the war against reality." -Jules de Gautier

Image
Hardware Junkie
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 19405
Joined: Thu Jan 25, 2001 1:01 am
Location: 00000h - 0000Fh

Next

Return to Forum Problems/Errors

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests