The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Sat Aug 18, 2018 11:58 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Fri May 29, 2015 3:31 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20851
Location: 07438
Looking for the right "needle" in a stack of them took many parsing changes!
The so-called "putting the cart before the horse" brought up some interesting links.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri May 29, 2015 5:15 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Wed Feb 19, 2003 2:12 am
Posts: 3670
Location: Washington D.C.
yeah, it's sort of like the other conversation I started about how does the dvi port carry sound. lots of twists for results that just miss the mark.
I appreciate the help, though, guys. maybe it just isn't possible? but it seems logical that it could be possible, right?

_________________
my main rig...
asrock 970 extreme3
AMD FX-6300 Vishera CPU
zalman cpns5x performa hs/fan
crucial ballistix 2x4gb sport ddr3-1333
powercolor ax7750 1GBK3-H vga
antec neo he 650r
Samsung 840 EVo SSD 120 GB
toshiba 2TB HDD 64M cache sata3
seagate 1TB HDD 64M cache sata3
hitachi 2TB HDD 64M cache sata3
lg wh14ns40 bd burner
optiarc ad-7240s sata dvdrw (nec chipset)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 30, 2015 5:17 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20851
Location: 07438
Are we looking toward just one screen image at the highest quality, or multiple images at good quality?
For use of two video cards in parallel (SLI, CrossFireX), the quality of a single image should be great. With the right programming, two video cards could provide up to four separate but decent quality images.
Some security system designs have 8 or more cameras.. and can display "rolling" images or a tiled screen of all at once. May be some AHA! ideas there. The monitor may have several inputs, or if the video card is in turbo mode, one data cable with time-share bandwidth.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 10:28 am 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Wed Feb 19, 2003 2:12 am
Posts: 3670
Location: Washington D.C.
Karlsweldt wrote:
Are we looking toward just one screen image at the highest quality, or multiple images at good quality?


what I envision is that the customer, who already has one of our quadro cards with two dvi ports and one dp port, will buy whatever 4k monitor he buys and run that off the dp port. if he buys two 4k monitors, though, he'll need a way to run the 2nd at full resolution with the remaining two dvi ports. my thought was that there is a way to do that with some type of connector that plugs into the two dvi ports and then connects into a single dp input port on the monitor. that is the best possible scenario.

_________________
my main rig...
asrock 970 extreme3
AMD FX-6300 Vishera CPU
zalman cpns5x performa hs/fan
crucial ballistix 2x4gb sport ddr3-1333
powercolor ax7750 1GBK3-H vga
antec neo he 650r
Samsung 840 EVo SSD 120 GB
toshiba 2TB HDD 64M cache sata3
seagate 1TB HDD 64M cache sata3
hitachi 2TB HDD 64M cache sata3
lg wh14ns40 bd burner
optiarc ad-7240s sata dvdrw (nec chipset)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 3:34 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20851
Location: 07438
Something like this? http://www.startech.com/AV/Displayport- ... r~DP2DVID2

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jun 01, 2015 5:40 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Wed Feb 19, 2003 2:12 am
Posts: 3670
Location: Washington D.C.
"Supports resolutions up to 2560x1600 with DVI Dual Link Displays."

well, that's just 2560x1600. what I'm looking for is full 4k, which is at least 3840×2160. this is why it needs to combine both the dual link dvi ports on the gpu end into a single dp port on the monitor.

it very well may not be possible, as my searches have yielded zilch. but I have read something about using two dvi to hdmi adapters to get what needs to done accomplished, like evasive eluded to earlier. this is the second method I thought might be possible. less elegant than what I wanted... but maybe the only one available.

referencing this post from a year ago...
http://www.tomshardware.com/answers/id- ... nnect.html

thanks for the help.

_________________
my main rig...
asrock 970 extreme3
AMD FX-6300 Vishera CPU
zalman cpns5x performa hs/fan
crucial ballistix 2x4gb sport ddr3-1333
powercolor ax7750 1GBK3-H vga
antec neo he 650r
Samsung 840 EVo SSD 120 GB
toshiba 2TB HDD 64M cache sata3
seagate 1TB HDD 64M cache sata3
hitachi 2TB HDD 64M cache sata3
lg wh14ns40 bd burner
optiarc ad-7240s sata dvdrw (nec chipset)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 02, 2015 6:53 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20851
Location: 07438
If your idea can be made as one connection cable design, PATENT IT!!

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group