The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Fri Sep 21, 2018 12:30 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 25, 2014 7:48 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20860
Location: 07438
I did note a link for a USB to game port dongle which may cure your issues. An option other than having to change the OS platform or rebuild the system!
http://www.pccables.com/70609.html
Yes, a MIDI port is still widely used with digital musical instruments.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Been There Done That
PostPosted: Tue Mar 25, 2014 9:17 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
I'm afraid that won't work Karl. You see I have two of those dongle and they unfortunately do not work. Sure windows see it and I can calibrate them and everything, but they will not fly the helicopter ... I have no control at all.

So I'm afraid I have no choice but to 86 win7 64 and see if I can get win7 32 bit to work. If not ... back to the old mobo. :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Mar 25, 2014 1:24 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
Okay I installed win7 32bit and I figure out how to install the gameport with the package I mention in the last post ... by going to the device manager ... highlighting the c media card and clicking on action and add legacy hardware ... so I was able to install the drivers so now I got game controller in my control panel and "standard game port" is showing where it should now, but I got an "!" next to it this message in the properties ...
Quote:
Windows cannot determine the setting for this device. Consult the documentation that came with this device and use the resource tab to set the configuration(Code 34)


The problem is I don't know how to configure it. Anyone here know how? :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Mar 25, 2014 4:08 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
Okay ... from what I gather I have to get the configuration for the CH Product stick and throttle I have ... I contacted them to see if they had any information on how to manually configure these devices even though they no longer support the analog products ... if any one has an idea how to do this please let me know. :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 26, 2014 4:47 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20860
Location: 07438
Check the Control Panel for "game controllers" or "mice and other pointers". Should be a device listed, or choose what is used or closest to the device type. Then calibrate.
Most 'legacy' features are no longer acceptable to today's OS platforms.
Hope it doesn't come to needing a new controller the OS accepts, yet might not be compatible to the FS program. But hope for the best!

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: No Can Do
PostPosted: Wed Mar 26, 2014 2:43 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
Can't calibrate it Karl ... when I add it or try to add it to the game controller I get that message ...
Quote:
Windows cannot determine the setting for this device. Consult the documentation that came with this device and use the resource tab to set the configuration(Code 34)


Windows tells me the gameport has the most up to date driver ... so it seems to be a matter of manually configuring the stick and throttle and I don't have a clue as to how to do that. :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 26, 2014 11:44 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
Have you ever been to the CH products community? If anyone should know how to get this stuff working, it's the fellow-users IMHO...

http://www.chproducts.com/13-29620-Down ... -Links.php

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Mar 27, 2014 12:09 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
Yepper ... I have a post at the CH Hangar but Bob Church the heavy there has not posted in several days.... Actually I'm calling it quits ...

Well unfortunately I could not get the modified drivers for the gameport to work for me in 32 bit win7. I read where it worked for others, but it did not work for me. My FX8120 is faster than the i3 and all I want to do is run FS9 and since the FX8120 can handle FSX it will be sweet with FS9.

Therefore I am selling the mobo and i3 and installing XP 32bit back on my old mobo. For those of you in a similar situation I'm sorry I couldn't figure out a solution ... maybe you will have luck with those drivers and 32bit win7. It's solved for me with my old hardware, but I won't mark this solved but NO SOULTION :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: AhrefsBot [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group