The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Fri Sep 21, 2018 1:49 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 18, 2012 6:16 pm 
Offline
Initiate
Initiate

Joined: Sat Sep 08, 2012 10:51 pm
Posts: 82
thanks for the link but its the exact same result.

this is internet explorer.
Image

the os will launch this automatically, so i'm back to square one
Image

and then the error message that i've grown to hate...
Image

_________________
mobo: Gigabyte GA-A75M-D2H
processor: AMD A4-3400
ram: Kingston ddr3 pc1333 8gb(4gbx2)
ssd: Crucial M4 64 gb
hdd: WD Blue 1tb
psu: Silverstone SST-ST50F-ES
tv capture PCI: Kworld PVR-TV 7134SE
dvd rw: LG 24x SATA
case: Silverstone GD06
os: Win 7 Home Premium 64bit with SP1


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2012 5:51 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20860
Location: 07438
Something fishy here.. in the Sahara Desert!!
A rare possibility you are captured by a "redirect" Trojan or virus.. noting that 'thanks' inclusion in the URL address!
Is all your software genuine and from trusted sources? All with a valid COA (certificate of authenticity)? Counterfeit copies of Windows OS are out there.. and look almost genuine.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2012 6:47 am 
Offline
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree

Joined: Mon Aug 09, 2004 7:33 pm
Posts: 2741
Location: Milwaukee - Wisconsin
that seems like a faked site. you should still be able to get out to websites without windows updates.

see (if possible) if this topic relates:
http://www.vistax64.com/system-security ... elp-7.html

are there unusual processes running on your machine? try killing anything that you don't know and retry.

-Roach

_________________
Lian Li Lancool First Knight Series PC-K59W
Intel Core i7-960 Bloomfield 3.2GHz
EVGA X58 FTW3 132-GT-E768-TR
EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0
G.SKILL Ripjaws Series 12GB (3 x 4GB)
Crucial M4 128gb SATAIII SSD x2
Crucial M4 256gb SATAIII SSD
OCZ Saber 1000 960GB Enterprise SSD
Corsair Professional Series HX850 PSU
Dell UltraSharp U2713HM 27" w/drop ceiling mount
Logitech G930 7.1 Headset
DBPOWER RGB LED Keyboard
Logitech G402 Hyperion Fury


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 19, 2012 7:06 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
:o

this and the fact the ATi drivers keep coming up as being unsigned makes me think there's trouble, especially since this machine does not want to install any anti-virus solution either...

http://www.avg.com/us-en/avg-rescue-cd#tba3
http://www.f-secure.com/en/web/labs_glo ... l/view/142
http://forums.malwarebytes.org/index.ph ... pic=112848

to name a few. seriously sounds like you've got a bootsector/rootkit in there.

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2012 6:05 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20860
Location: 07438
A genuine Windows OS install disk will have a full-surface hologram on the label side.. and appear to have no "tracks" on the data side. If otherwise, you may have a counterfeit copy that is hacked and possibly infected!!
Factory-issued OS disks are stamped.. never burnt. Disk stamping machines are very expensive. Optical disk duplicators (burners) are not so expensive. And when burning a copy of the original OS install disk, certain data files are not replicated.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2012 2:41 pm 
Offline
Initiate
Initiate

Joined: Sat Sep 08, 2012 10:51 pm
Posts: 82
re antivirus... i ran an online antivirus scan from trendmicro and it came out clean. also the 1st instance of failed digital cert was when i updated using the dvd provided by gigabyte. so i wasnt even connected to the net at that stage.

re genuine os... i'm 100% sure now its genuine coz i activated it. and yes it came with all the right packaging and dvd security marks.

my problem has been escalated to ms 2nd level tech support, but i have yet to hear back.


Last edited by visu on Thu Sep 20, 2012 4:26 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2012 4:23 pm 
Offline
Initiate
Initiate

Joined: Sat Sep 08, 2012 10:51 pm
Posts: 82
i thought i'd post all the steps ms support took so far (up to when they took over remote access to the pc)

Solution 1: Clean Boot

1. Click Start
2. Type msconfig.exe in the Start Search box, and then press ENTER to start the System Configuration Utility.
3. If you are prompted for an administrator password or for confirmation, type your password, or click Continue.
4. On the General tab, click Selective Startup, and then click to clear the Load startup items check box. (The Use Original Boot.ini check box is unavailable.)
5. On the Services tab, click to select the Hide all Microsoft services check box, and then click Disable all.

Note Following this step lets Microsoft services continue to run. These services include Networking, Plug and Play, Event Logging, Error Reporting, and other services. If you disable these services, you may permanently delete all restore points. Do not do this if you want to use the System Restore utility together with existing restore points.
6. Click OK, and then click Restart
7. Check if windows update still fails to install.


Last edited by visu on Thu Sep 20, 2012 4:26 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2012 4:26 pm 
Offline
Initiate
Initiate

Joined: Sat Sep 08, 2012 10:51 pm
Posts: 82
Solution 2: Reset windows update Component

1. Click the below link
http://go.microsoft.com/?linkid=9665683
2. When prompted click Run (If there is no prompt, check if there is any pop up blocked)
3. If you see “aggressive mode” box, please check the box
4. Complete the wizard and then restart your machine

If our issue still persists, I would need to gather some information regarding your PC to have a better understanding of the system and issue at hand.
· Internet connection type? (Broadband or dialup or on a network?)
· Is the computer connected to a workgroup or domain?
· Do you have Windows 7 installation CD?
· This is a desktop or a laptop?
· What is the update that fails to install?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2012 4:30 pm 
Offline
Initiate
Initiate

Joined: Sat Sep 08, 2012 10:51 pm
Posts: 82
Solution 3 Register.bat

1) Click Start, type Notepad in the Search box, and then click Notepad in the Programs list.
2) Copy the following text, and then paste the text in Notepad.

net stop cryptsvc
net stop wscsvc
net stop wuauserv
net stop bits
net stop windefend
ren %windir%\system32\catroot2 catroot3.old
ren %windir%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution2.old
ren %systemroot%\Security\*.log %systemroot%\Security\*.log.old
ren %windir%\WindowsUpdate.log WindowsUpdate2.log
net start windefend
net start bits
net start wuauserv
net start wscsvc
net start cryptsvc

3) Click File, click Save As, and then type Register.bat
4) In the Save as type box, click All Files (*.*).
5) In the Save in box, click Desktop, and then click Save.
6) On the File menu, click Exit.
7) Right-click the Register.bat file that you saved in step 5 and select Run as administrator.
8) Once it finishes, please reboot the computer.
9) Test Windows Update


Last edited by visu on Thu Sep 20, 2012 4:51 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 20, 2012 4:32 pm 
Offline
Initiate
Initiate

Joined: Sat Sep 08, 2012 10:51 pm
Posts: 82
Solution 4: System file checker (SFC) scan

At this point, I would suggest that you run the System file checker (SFC) scan, to check if there are any system file inconsistencies. To do this, follow the steps listed below:

a. Click Start > All Program > Accessories
b. Right-click Command Prompt > Run as administrator
c. Type in sfc /scannow then press ENTER
d. Wait until the process has completed
e. Capture a screenshot and send it to me

** scan found corrupt system files


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group