How to make Mozilla Firefox even faster!

All hardware or software issues that do not have a specific forum go here.

Moderator: The Mod Squad

Postby Sabrewings » Wed Aug 31, 2005 3:44 pm

jimflint1 wrote:Here's a question--anytime Mozilla prompts you to download the latest and greatest version, and you go ahead and download it, do you need to reset all the values again?


I've never had to.
Sabrewings
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 18948
Joined: Thu Jan 15, 2004 3:04 am
Location: Barksdale AFB, LA

Postby jimflint1 » Wed Aug 31, 2005 3:53 pm

Why I ask is because I had to once. I just downloaded 1.0.6 and I haven't yet checked to see if the values are set the best way possible still. Just wondering if any one else has had that same experience.
jimflint1
Brown Belt
Brown Belt
 
Posts: 337
Joined: Thu Mar 18, 2004 5:02 pm

Postby sloopdog 1 » Sun Sep 25, 2005 5:26 am

I checked after installing v1.07 and there were two values that had returned to default settings.
No keyboard detected-Press any key to continue.
sloopdog 1
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree
 
Posts: 2397
Joined: Wed Jul 14, 2004 3:31 pm
Location: North Carolina

Postby DAVE1 » Fri Feb 03, 2006 3:17 am

does this still work for 1.05.01 ?
Join team 33258 today!!
DAVE1
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 7699
Joined: Sat May 14, 2005 11:49 am

Postby kltsin » Fri Feb 03, 2006 5:17 am

It looks like most are the default settings with 1.5.X except max requests which is set at 8.

100 is to high.

no higher than lets say 20 should be used, any higher than that and it will bog down servers.
I think 15 would be ideal
network.http.pipelining.maxrequests 15
kltsin
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree
 
Posts: 2792
Joined: Tue Jun 29, 2004 9:05 am
Location: St. Augustine, Fl

Postby AMD » Sun Feb 05, 2006 3:02 am

great tips here :oops:
AMD
Initiate
Initiate
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 02, 2006 7:25 am

Postby AMD » Sun Feb 05, 2006 3:03 am

DAVE185 wrote:does this still work for 1.05.01 ?

yep
AMD
Initiate
Initiate
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 02, 2006 7:25 am

Postby kltsin » Sun Feb 05, 2006 3:14 am

There is a program that does this automatically and some other tweaks not mentioned.

Its called Firetune
http://www.totalidea.com/freestuff4.htm

I'm using it over doing it manually and I must say that Firefox is faster than I have ever seen.

and I mean its flying.
kltsin
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree
 
Posts: 2792
Joined: Tue Jun 29, 2004 9:05 am
Location: St. Augustine, Fl

Postby DAVE1 » Sun Feb 05, 2006 5:56 am

kltsin wrote:There is a program that does this automatically and some other tweaks not mentioned.

Its called Firetune
http://www.totalidea.com/freestuff4.htm

I'm using it over doing it manually and I must say that Firefox is faster than I have ever seen.

and I mean its flying.


the ads to download it are a killer
Join team 33258 today!!
DAVE1
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 7699
Joined: Sat May 14, 2005 11:49 am

Postby kltsin » Wed Feb 15, 2006 5:52 pm

There is the extension fasterfox as well.

It has some issues as its default setting will overload a server.
Just use the Courteous or Optimized settings please.
kltsin
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree
 
Posts: 2792
Joined: Tue Jun 29, 2004 9:05 am
Location: St. Augustine, Fl

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests