Just installed an X2 4800 and an asus A8N premier PROBLEMS?!

All hardware or software issues that do not have a specific forum go here.

Moderator: The Mod Squad

Just installed an X2 4800 and an asus A8N premier PROBLEMS?!

Postby Firebird » Fri Nov 11, 2005 10:06 pm

Ok, I just built a system w/ an X2 4800 and an A8N premier board. Its watercooled and the chip never gets past 37 degrees Celsius, so I know its running cool. I have a 7800 GTX and no overclocking on anything. My problem is that when I run 3dmark 03, as soon as it gets to the "CPU test" the screen freezes, also it did this to me when I switched to the options screen in far cry. Any suggestions? I am running x64 windows and I have all the x64 updated drivers as well. Also, why does my computer not immediatly go to the windows boot screen? It HANGS FOREVER on the "asus" boot screen, then another screen showing the IRQ's, then I have to type a damned password for administrator in order to get to windows? I HAVE A X2 4800, and my centrino laptop boots faster. ANy suggestions? THANK YOU in advance, I know this is alot. ALSO - do I need an X2 patch?? I am running win x64 pro thanks
Firebird
Initiate
Initiate
 
Posts: 42
Joined: Fri Nov 11, 2005 10:03 pm

Postby Southwind25 » Fri Nov 11, 2005 10:47 pm

Welcome to motherboards.org
You might need to check your bios revision. I think you're saying you have the Asus A8N-SLI Premium . If so the latest bios revision has a cpu support update.
Image
Southwind25
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree
 
Posts: 7339
Joined: Tue Oct 01, 2002 9:56 am
Location: Kansas

Postby Firebird » Fri Nov 11, 2005 10:49 pm

Thank you for the welcome - already updated BIOS from 1008 to 1009 - and yes it is the A8N SLI Premier - and the box says it supports X2 processors, just didn't know if windows needed a patch as well, but I found one, just can't figure out why it locks up in 3dmark 03 ONLY during the CPU test
Firebird
Initiate
Initiate
 
Posts: 42
Joined: Fri Nov 11, 2005 10:03 pm

Postby Mr T » Fri Nov 11, 2005 11:06 pm

Have you tried futuremarks 3DMark05... 03 may be a bit too old to run on that system with 64bit windows... There was one issue with 05 and 64 bit windows and that was the nVidia firewall.. Uninstalling it and removing any remenants resolved the issue...05 runs fine after that with dual core CPU's and SLI'd video cards... (the RAM used was OCZ platinum - very compatible with the motherboard , aSUS A8N-SLI deluxe)...
I have been programming on computers since the ZX81.
I am an apprentice trained Electronics Engineer with qualifications to back it up.
I have been repairing computers since 1996.
Yet to some people I still know nothing...
Mr T
Enlightened Master
Enlightened Master
 
Posts: 17093
Joined: Fri Jun 14, 2002 1:03 am
Location: England

Postby Firebird » Fri Nov 11, 2005 11:08 pm

I actually have OCZ TITANIUM so I should be alright. thank you for your help, any other tips for running an X2 processor?
Firebird
Initiate
Initiate
 
Posts: 42
Joined: Fri Nov 11, 2005 10:03 pm

Postby Mr T » Fri Nov 11, 2005 11:13 pm

Firebird wrote:I actually have OCZ TITANIUM so I should be alright. thank you for your help, any other tips for running an X2 processor?
Not really... Just enjoy using your top-notch machine.... :D
I have been programming on computers since the ZX81.
I am an apprentice trained Electronics Engineer with qualifications to back it up.
I have been repairing computers since 1996.
Yet to some people I still know nothing...
Mr T
Enlightened Master
Enlightened Master
 
Posts: 17093
Joined: Fri Jun 14, 2002 1:03 am
Location: England


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest