BIOS flash error message

Moderator: The Mod Squad

BIOS flash error message

Postby Borg_Wales » Thu Aug 22, 2002 6:35 pm

tried flashing my BIOS with 020626, the one recomended by ECS
and one recomended on this forum 011016

MoBo is an Elite K7S5A

both gave the same error message
Running W2K

Dos/16m error:[29] memory error out of range
Dos/4g error(2001):exception 0Dh (General protection fault) at 18:000012B0
TSI 32: Prev_tsf32 81D0

then a load of numbers

can anyone tell me whats wrong ?

know BIOS now is with :Program: Unicore BIOS Wizard Version 1.5


BIOS Date: 09/13/01
BIOS Type: American Megatrends
BIOS ID: 62-0913-001437-00101111-040201-SiS735
Chipset: SiS 735 rev 1
Superio: ITE 8705/SiS 950 rev 1 found at port 2Eh

TIA
Borg_Wales
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 12
Joined: Tue Aug 20, 2002 12:49 pm

Postby Denniss » Fri Aug 23, 2002 12:42 am

Did you start with a clean bootdisk with only systemfiles and flashprog and biosfile without drivers or memory managers ?
Denniss
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
 
Posts: 1577
Joined: Fri May 03, 2002 12:01 am
Location: Around Hannover - Germany

Postby Borg_Wales » Fri Aug 23, 2002 3:16 am

used a win98se boot disk
Borg_Wales
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 12
Joined: Tue Aug 20, 2002 12:49 pm

Postby evasive » Fri Aug 23, 2002 6:36 am

start dos- command line only? You do want to load anything at startup when flashing your bios...
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 37389
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands

Postby Borg_Wales » Fri Aug 23, 2002 6:58 pm

Tried DrDos 7.* but on every floppy i try to run this on i get error on track * head * Floppys do not match when i run it, any where i can get a zip of the
files rather than this installer exe ?
Borg_Wales
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 12
Joined: Tue Aug 20, 2002 12:49 pm

Postby Borg_Wales » Fri Aug 23, 2002 7:38 pm

ok managed to make a floppy with DrDos BIOS boot, enabled FDD for W2K in BIOS and it worked

Disabled System BIOS cache , re booted with DrDos, ran AMINF333.exe and got this error message

General protection fault in AMINF333.EXE at 0070:2831 code=480C ss=3DA0 ds=0020 es=0060 ax=051a bx=0000 cx=0317 dx=0002 sp=4F2E bp=4F50 si=0005 di=50AE

Trying to get the best BIOS to run a Athlon 1.4 T-Bird on my system.

Any Ideas please
Borg_Wales
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 12
Joined: Tue Aug 20, 2002 12:49 pm

Postby evasive » Fri Aug 23, 2002 10:17 pm

try other floppy drive

run this:
http://www.goldmemory.cz

sounds like either a flakey floppy drive or memory trouble...
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 37389
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands

Postby Borg_Wales » Sat Aug 24, 2002 4:28 am

all sorted now, thanks, ran DrDflash on the spare 98 machine in Admin mode

Thanks for your help
Borg_Wales
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 12
Joined: Tue Aug 20, 2002 12:49 pm


Return to BIOS

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests