The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Fri Sep 21, 2018 12:56 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: 250 Blocker?
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 9:14 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Tue Jan 14, 2003 8:56 am
Posts: 582
Location: Ohio
After finishing my 2500 blocker last night, I received a 250 Blocker. I have never had one of these and its taking foooorrreeevveeerrr to complete! It started around 6PM last night and as of this morning, around 6:15AM, it was only at 50/250. Looks like I got a tinker, but never received one that was 250. I have the -forceasm and -advmethods flags. I have received a few 500 blockers that take a good bit of time also....

_________________
Phenom II X6 1055T @ 2.8GHz
Dual Boot Win7x64/Bodhi
8 GB RAM
Radeon HD 3450
60GB Vertex 2 SSD (For OS's)/750GB for Data


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 250 Blocker?
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 10:33 am 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Thu Nov 08, 2001 1:01 am
Posts: 3987
steve6787 wrote:
After finishing my 2500 blocker last night, I received a 250 Blocker. I have never had one of these and its taking foooorrreeevveeerrr to complete! It started around 6PM last night and as of this morning, around 6:15AM, it was only at 50/250. Looks like I got a tinker, but never received one that was 250. I have the -forceasm and -advmethods flags. I have received a few 500 blockers that take a good bit of time also....


one way to tell what wu type you have, is to reference the currently running projects page:
http://folding.stanford.edu/psummary.html
there are new 10XX series wu's, so it's possible you have one of these. it helps to run the verbosity 9 flag, as it will show the ip address that the wu came from, and then you can reference the server status page:
http://folding.stanford.edu/serverstat.html

if i remember correctly, you changed from an amd k62-400, to a pIII 500 (not sure on the pIII mhz). how are things going w/ the pIII? does the fahlog.txt file show "extra sse boost ok" when a wu is initiated?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 11:13 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Tue Jan 14, 2003 8:56 am
Posts: 582
Location: Ohio
Quote:
it helps to run the verbosity 9 flag

I actually do have the verbosity 9 flag running, I forgot to include that in the list of flags Im using.

Quote:
if i remember correctly, you changed from an amd k62-400, to a pIII 500 (not sure on the pIII mhz). how are things going w/ the pIII? does the fahlog.txt file show "extra sse boost ok" when a wu is initiated?

Im running a PIII 550, and its running great. Folds a lot quicker. Took 15-20 days on a 500 blocker with the K6-2 400 and 2-3 days on a 500 blocker with PIII. Yes, It does say "extra sse boost ok" in the fahlog.txt

Also, thanks for the links!

_________________
Phenom II X6 1055T @ 2.8GHz
Dual Boot Win7x64/Bodhi
8 GB RAM
Radeon HD 3450
60GB Vertex 2 SSD (For OS's)/750GB for Data


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 11:54 am 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Thu Nov 08, 2001 1:01 am
Posts: 3987
steve6787 wrote:
Quote:
it helps to run the verbosity 9 flag

I actually do have the verbosity 9 flag running, I forgot to include that in the list of flags Im using.

Quote:
if i remember correctly, you changed from an amd k62-400, to a pIII 500 (not sure on the pIII mhz). how are things going w/ the pIII? does the fahlog.txt file show "extra sse boost ok" when a wu is initiated?

Im running a PIII 550, and its running great. Folds a lot quicker. Took 15-20 days on a 500 blocker with the K6-2 400 and 2-3 days on a 500 blocker with PIII. Yes, It does say "extra sse boost ok" in the fahlog.txt

Also, thanks for the links!


what WU are you currently working on?!?

extra sse boost ok- rock on!

is stability ok?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 2:33 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Wed Aug 22, 2001 12:01 am
Posts: 3707
Location: Great Beer Zone
just a small note . from what i've noticed the wu's that use the fahcore65 dont have any boost like the extra sse boost . has anyone noticed this :?:

_________________
p4 2.4b 533mhz fsb
epox 4bea2
768mb ddr pc2100
radeon 7000 64mb w/tv out
120gb seagate hard drive 7200rpm
40gb seagate hard drive 5400rpm
live 1024
dvdrw lg gsa 4040b
cdrw btc 48x16x48x
xp home


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 3:05 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Thu Nov 08, 2001 1:01 am
Posts: 3987
J.C.GARCIA wrote:
just a small note . from what i've noticed the wu's that use the fahcore65 dont have any boost like the extra sse boost . has anyone noticed this :?:


that's a good observation. this is because the tinker wu's (fahcore_65.exe) don't use "assembly code" optimizations. sse, and 3dnow! are assembly optimizations, and can only be utilized by gromacs wu's (fahcore_78.exe). this is one of the reasons (if not the main reason) why gromacs are processed that much faster than the other wu's. just an added point for reference- the GAH wu's (fahcore_ca.exe) don't use assembly code optimizations either.

rock on! fold on! to the top 100 we shall climb (raaaah!!!)!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 3:21 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Wed Aug 22, 2001 12:01 am
Posts: 3707
Location: Great Beer Zone
well i'm only getting tinkers at the moment . if i were to upload a finished wu , and before i download the next one i disconnected from the internet thus not receiving , would it connect to another server and maybe download a gromac on my next reconnection :?:

_________________
p4 2.4b 533mhz fsb
epox 4bea2
768mb ddr pc2100
radeon 7000 64mb w/tv out
120gb seagate hard drive 7200rpm
40gb seagate hard drive 5400rpm
live 1024
dvdrw lg gsa 4040b
cdrw btc 48x16x48x
xp home


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 4:00 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Thu Nov 08, 2001 1:01 am
Posts: 3987
J.C.GARCIA wrote:
well i'm only getting tinkers at the moment . if i were to upload a finished wu , and before i download the next one i disconnected from the internet thus not receiving , would it connect to another server and maybe download a gromac on my next reconnection :?:


the pause configuration should allow the wu to be completed, sent in, and stopped. i haven't tried it, but this is something to try and verify. you might be able to get gromacs by deleting the fahcore_65.exe (after the completed tinker is sent in), make certain to have the -advmethods -forceasm -verbosity 9 flags in place, and then start up the client. pretty sure you're running as a service (if i remember correctly), so i wonder if you need to perform a reboot to get folding going? i haven't run folding as a service yet, so i'm not hands on experienced in that specific regard.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 5:09 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Tue Jan 14, 2003 8:56 am
Posts: 582
Location: Ohio
Quote:
what WU are you currently working on?!?

p1004_ppg 10c_273

Quote:
is stability ok?

Seems to be rock solid, this is my 6th WU on the new machine, and it seems to be very stable!

_________________
Phenom II X6 1055T @ 2.8GHz
Dual Boot Win7x64/Bodhi
8 GB RAM
Radeon HD 3450
60GB Vertex 2 SSD (For OS's)/750GB for Data


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 29, 2003 5:33 pm 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Thu Nov 08, 2001 1:01 am
Posts: 3987
steve6787 wrote:
Quote:
what WU are you currently working on?!?

p1004_ppg 10c_273

Quote:
is stability ok?

Seems to be rock solid, this is my 6th WU on the new machine, and it seems to be very stable!


stability is a good thing, esp. w/ the 10xx series wu's. there been a lot of discussion that they work the cpu's the hardest of all the wu's. seems that they max the cpu's to such an extent, that overclocking becomes a problem w/ them. it's good to hear that things are stable !

just curious, how much L2 cache does the PIII550 have?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group