The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Sun Sep 23, 2018 12:08 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 9:47 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Wed Aug 13, 2003 2:57 pm
Posts: 708
Location: Yorkshire, UK
It's happened again. Shut down for half an hour and restarted to the download of a new unit, I was 28% into the previous one.

BUT, this time I have worked out what is happening.

I have a broadband ADSL connection through BT Broadband. Now, BT uses dynamic IP addressing, which means every time I close the link then reconnect I have a new IP address which the F@H server reccognises as a new CPU and hence I get more work while leaving myself another unfinished project on my tally.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 1:09 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
I think you should email this info to Professor Pande...

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 2:22 pm 
Offline
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree

Joined: Wed Feb 26, 2003 11:34 am
Posts: 2161
Location: Newport, Rhode Island USA
Most ISP use dynamic IP addressing including mine. Getting a static IP address requires you to pay more for such service.

Anyway, if the work unit assigned changes with your IP address, maybe the client software should be rewritten to use the machine mac address as identifier.

_________________
Help humanity .....join the
Motherboards.org
folding team! 33258


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 2:47 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Wed Aug 13, 2003 2:57 pm
Posts: 708
Location: Yorkshire, UK
Right, I've sent a couple of emails off regarding this matter but I can't expect any instant help as I'm running the Betas. However, now the point has been raised (and yes, my prognosis was correct, dynamic IP and all that) there may be changes in the software to encompass these things, or maybe not. It would appear from this posting that One or two of us are having these problems, which when put in pespective, is not really that many at all compared with the number of software downloads.

This is definitely one to watch in the future, and certainly a consideration to be made for people wishing to partake but have a dynamic IP. Perhaps an admin can post a sticky about this for other potentials.

Until a cure is found I remain folding 24/7, which is better for the team anyway!!

Happy Folding..

_________________
CALL &BD19 (If you need to ask you don't need to know)
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 3:32 pm 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Posts: 14664
Location: Canada
That is rather odd - but good news - i left my computer folding from 7:45 am to 2:45 pm, and got 1250 steps out of 2500 done!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 4:00 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Wed Aug 13, 2003 2:57 pm
Posts: 708
Location: Yorkshire, UK
The only completed WU I've returned was project 349 (16100 frames) in 26hrs. Is this a good result?

_________________
CALL &BD19 (If you need to ask you don't need to know)
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 04, 2003 7:33 pm 
Offline
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree

Joined: Thu Jan 23, 2003 11:28 pm
Posts: 2575
its actually a gromac with 100 frames, the 16100 refers to the amount of molecules.
that time is about average


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 05, 2003 9:26 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Wed Aug 13, 2003 2:57 pm
Posts: 708
Location: Yorkshire, UK
At least I'm processing now but I know that if I ever want to shut down I'll have to wait for the current WU to complete. It doesn't matter that much now but I was running the prog whilst playing with the O/C to find a balance and as you can imagine the number of times I had to restart.
And I just now begin to wonder what will happen to those incomplete WUs I've left littering the place. I know of at least 10 with my name on.

_________________
CALL &BD19 (If you need to ask you don't need to know)
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 05, 2003 12:25 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
eventually the deadline will pass and they will be ignored.

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 05, 2003 12:28 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Wed Aug 13, 2003 2:57 pm
Posts: 708
Location: Yorkshire, UK
Surely after the deadline the projects will be reset and reassigned?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group