The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Fri Sep 21, 2018 5:51 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: What Motherboard
PostPosted: Sun Jun 19, 2011 6:25 am 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Jun 19, 2011 6:09 am
Posts: 2
Hi All,

Not sure if this is the right place but i'm building a new system but can't seem to find a motherboard to match my requirements. Partly because Im looking to allow future modifications too. I was hoping someone could recommend one that meet all the criteria so here is what the system will have.

Intel Core i5 2.66ghz processor (with possible upgrade to i7 3.3ghz)

4Gb DDR3 (1066mhz or 1333mhz with possible upgrade to 8Gb)

Nvidia GTX 280 (and may want to install a second to run in SLI so need 2x PCIe x16)

2 x 1.5 tb sata hard drives. (with a possible 3rd)

Zalman CNPS 9900 cpu fan

1x Bluray Player

1x DVD re-writer

I wont be doing any overclocking but was thinking of installing a fan controller but since no OC this might not be required. Also will be doing some LED'ing

Any and all help greatly appreciated


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 19, 2011 7:35 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
46 results:
http://www.newegg.com/Product/ProductLi ... =1&name=2#

you can try and tune that down a bit by being more specific. budget for instance.

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 21, 2011 11:12 am 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Jun 19, 2011 6:09 am
Posts: 2
Thanks for the prompt reply.

Just a final ( i hoped quick question ) I found a board I like the look of but on the PCI Express details it says

PCI Express 2.0 x16 slots (x16 x4)

So is that saying If i run a single card it'll be at x16 but if i run two in SLI itll only be x4 on each card? Cos id like to run two in SLI or Xfire (depending on if I go for the nvidia cards) but i want them both running at x16

thanks again


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 23, 2011 9:55 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
If you get the H55/P55 chipset board, you have 2 slots with x8:
http://www.techspot.com/review/193-inte ... page3.html

I am wondering if there are still any boards out there that do have 2 x16 slots at full speed. Next question, do you actually need 2 x16 full speed slots, are there any cards out there that can produce that much bandwidth?

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group