The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Sun Sep 23, 2018 2:13 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: sata and overclocking
PostPosted: Mon May 15, 2006 8:25 am 
Offline
Brown Belt
Brown Belt

Joined: Sun Nov 10, 2002 3:42 pm
Posts: 278
Location: Ararat Vic Australia
Recently i came across a weird problem whilst over clocking my system.. everytime i seem to go above about a 10% overclock and the cpu-core voltage goes above 1.55 my sata hdd cracks the nanas with it... is this normal?

_________________
core i7 920@4.0ghz
asrock x58 extreme 3
6 gig ocz ddr3 1866mhz @ 1600mhz
evga gtx 460 1gb external exhaust *2
Creative x-fi xtreme gamer
custom watercooling loop for both cpu and gpus


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 26, 2006 5:30 am 
Offline
Brown Belt
Brown Belt

Joined: Sun Nov 10, 2002 3:42 pm
Posts: 278
Location: Ararat Vic Australia
has anyone got any ideas.. it only seems to be my wd sata 1 drive... all me others are fine.. i'm running 2 maxtor ides and a second maxtor sata 1 drive and they all work perfectly up till the chips limits of 2.8 ghz


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 26, 2006 7:17 am 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Posts: 14664
Location: Canada
Which motherboard are you using? I know some of them have reported issues with the SATA locks on certain ports, which would explain why the drive goes bonkers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat May 27, 2006 12:14 am 
Offline
Brown Belt
Brown Belt

Joined: Sun Nov 10, 2002 3:42 pm
Posts: 278
Location: Ararat Vic Australia
i'm using an asus a8n with the via k8t800 chipset (i think) it's still using an agp port if that helps any.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 13, 2006 12:14 am 
Offline
Brown Belt
Brown Belt

Joined: Sun Nov 10, 2002 3:42 pm
Posts: 278
Location: Ararat Vic Australia
hiya folks.. I found out in th end my satat hdd was dying lol... it's gone back to the manufacturer coz it started having write failures lol.. It's only just over 12 months old lol.
The thing that annoyed me the most was i was stung 190 bucks for a 120gig sata 1 hdd when i got it lol... The only shopwe had in town at that point was leading edge computers... so i had no other choice but to pay what they wanted :(... On the funny side of things at the time ( bout 16 months or so ago) the were still asking 120 bucks for an wd 133 ide 20gig hdd lol


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group