The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Thu Aug 16, 2018 5:58 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon May 27, 2002 12:42 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Apr 28, 2002 12:01 am
Posts: 10
I'm brand new to this overclocking, so if I don't use the right words please forgive me. I have an old system that I thouhgt I would try some of this stuff on. It's an Anigma Pentium II motherboard 440 LX/EX with a slot 1 333 Celeron and American Megatrends bios OAAKO4O.
I have been working on it all morning trying to figure out how to up the front side bus from 64 to 100, or there abouts. I can find no info from the maker of the board or the computer company on how to do this. Is this board not capable of overclocking?
I do have Sandra installed, but it continuely reads the same benchmarks no mater what I change.
Is there some ancient secrect to this old board. If you have some answers please keep them simple, like me. Or if there is somewere to find them.
Thanks so much for your help.

rpm


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 27, 2002 1:08 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Tue Sep 12, 2000 12:01 am
Posts: 14276
Location: L-1 Bridge
Welcome to the Mother Board!

Do you have the manual or at least the jumper settings for that board?

There should be a set of jumpers on it that should allow you to go to 75MHz for sure and possibly 83MHz. 8)

_________________
The Gift of Healing
Conscious Energy Meditation


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Tolemac 333
PostPosted: Mon May 27, 2002 1:35 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Apr 28, 2002 12:01 am
Posts: 10
The jumpers that are there are for the BIOS and CPU speed. The highest setting on the cpu is 333 at 66MHz. I don't have a manual, just a printout of the motherboard from the computer company. The info in the printout is basic and not in depth.
The cpu jumper settings are: 233
266
300
333 the highest and there all 66MHz

There are other jumpers on the board but with no explination as to what there for.
I'm not sure if I replied in the right manor, hope you read this.
Thanks Tolemac


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 27, 2002 1:44 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Thu Jan 25, 2001 1:01 am
Posts: 19405
Location: 00000h - 0000Fh
Sounds like the FSB is stuck at 66Mhz FSB. The increments are based on a the multiplier, which cannot just be altered on an Intel Slot1 processor. There does not seem to be much of a way to overclock it.

Not unless there is a way to set the FSB a tab higher in the BIOS. Perhaps maybe a BIOS flash. Unfortunately I can't find much info from what you provided. Can you look on the board for any signs of a model #. It would be printed on the PCB.

_________________
"Imagination is the only weapon in the war against reality." -Jules de Gautier

Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 27, 2002 2:15 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Apr 28, 2002 12:01 am
Posts: 10
Hardware Junkie wrote:
Sounds like the FSB is stuck at 66Mhz FSB. The increments are based on a the multiplier, which cannot just be altered on an Intel Slot1 processor. There does not seem to be much of a way to overclock it.

Not unless there is a way to set the FSB a tab higher in the BIOS. Perhaps maybe a BIOS flash. Unfortunately I can't find much info from what you provided. Can you look on the board for any signs of a model #. It would be printed on the PCB.


[quote=rpm2000] I'm not really sure how to preform a BIOS flash. Here are the numbers I found on the board, there all on stickers and upc codes:
4000274 This one is listed in my documentation.
PO5C8226
00062044


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 27, 2002 10:38 pm 
Have you tried overclocking the easy way? cpuFSB or Softfsb?


Top
  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 16, 2002 10:38 pm 
Offline
Lead Mobo-fu Master
Lead Mobo-fu Master

Joined: Sun Dec 16, 2001 1:01 am
Posts: 14299
Location: Maine
This is a gateway motherboard
If the board settings are:
66/266
66/300
66/333

then the answer is NO overclock - other then installing a faster chip.

I have recently rebuilt a Compaq Deskpro with the same settings on the motherboard. After some research I found that on my board I could go up to a PII-366. I do not know if the gateway boards are capable of the same configuration. 8O

Hope this gives you some insight.
Toby


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group