SuperPi Challenge

Techniques, tips, and advice for the performance PC enthusiast on overclocking.

Moderator: The Mod Squad

Postby lilpaki » Sun Jul 17, 2005 9:51 am

hehe this is a pretty new build so i dont fink ill touch the soldering iron just yet, however just out of curiosty, how hrd was the voltmod? also can the 300 limit be fxed with a bios upgrade?.

also wat you mean you could never get the 333 to work? wat happend wen you slected it? im runnin it now (i think)
to build or not to build,
that is the question?
lilpaki
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
 
Posts: 1342
Joined: Sun Nov 21, 2004 7:06 am
Location: london

Postby Tulatin » Sun Jul 17, 2005 9:55 am

Not too hard, just have to be careful, no it can't be touched by the bios yet, unless ASUS allows for chipset voltage adjustment, and you're likely running 400 - whenever i tried 333, the system just locked on me at boot. Right now i'm on an Albatron K8SLI (look for review VERY soon here ;)), with my HTT bus @ 300, Ram at 5:4 and CPU multi @ 8 (stupid lack of half multipliers)
Tulatin
Enlightened Master
Enlightened Master
 
Posts: 14664
Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Location: Canada

Postby lilpaki » Sun Jul 17, 2005 11:54 am

hmm well i selected 333 in the bios, set the htt at 300, and multiplyer at 9.5x. cpuz says im running at 2702.8mhz, and my rams running at 245.7mhz. the 'fsb:dram' thing says cpu/11.

so am i running it at 5:4 ratio? i havent checked the stability of it so im not gna post a screen shot of superpi yet

ps what bios revision are/where you running on the asus? i recently upgraded to 1011 and it really helps with overclcking
to build or not to build,
that is the question?
lilpaki
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
 
Posts: 1342
Joined: Sun Nov 21, 2004 7:06 am
Location: london

Postby Tulatin » Sun Jul 17, 2005 11:56 am

hmm, that multiplier is inaccurate, it should be be at 2.85GHz not 2.7 - are you running a 9x multi, and yes you have it at 5:4.
Tulatin
Enlightened Master
Enlightened Master
 
Posts: 14664
Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Location: Canada

Postby lilpaki » Sun Jul 17, 2005 12:03 pm

$%^!@# soz my bad, yea its running at 9x multiplier.

i got a question, im running a asus a8n sli dlx, amd64 3200 venice, corsiar cmxp512-3200xl(x2) running at 300htt x 9 @ 1.55v, memory at 245mhz with 2.5 3 3 11 timings. i dunno the stability with this, but any higher and the computer cant run superpi. my question is, wat is the limiting factor. is it that the htt cant go over 300 at all, or ram isnt good enough, or cpu has reached its highest clock, or anyhing else?

soz if im unclear
to build or not to build,
that is the question?
lilpaki
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
 
Posts: 1342
Joined: Sun Nov 21, 2004 7:06 am
Location: london

Postby Tulatin » Sun Jul 17, 2005 2:49 pm

Could be any number of things. First, if you want to test if it's your CPU, back down to 270 HTT, and boost the multiplier up to 10, checking to see if it craps after that - if it doesnt, then it may be ram. Drop to 3-4-4 to see if it does anything, or boost voltage. IF it's HTT, back the ram to 266, and the CPU multi to 7 or 8 and move the HTT up to see if it dies.

Beginning mass initial table update.

Argh! I rebuilt the table for one time lol.
Tulatin
Enlightened Master
Enlightened Master
 
Posts: 14664
Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Location: Canada

Postby ThEvil0nE » Tue Jul 19, 2005 1:44 pm

When I get to have enough time, I'll be "watering my rig" soon... (work+school is taking me forever) :evil:
Image Image
ThEvil0nE
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree
 
Posts: 3937
Joined: Mon May 06, 2002 12:01 am
Location: New York

Postby headofmax » Thu Sep 08, 2005 7:19 pm

new rig scores
Image
The ram is actually "value" ram. i am not sure if I have 1T or 2T timings set.

edit: I checked, 1T timings
Last edited by headofmax on Fri Sep 09, 2005 5:53 pm, edited 2 times in total.
DFI Lanparty Venus
Opteron 165 @ 2.8
Thermaltake Big Typhoon
2X1024 G.Skill
ATi 4770
GameXtreme 700W
LG 37" 1080P LCD
Hannspree HW191D widescreen
headofmax
Black Belt
Black Belt
 
Posts: 637
Joined: Fri Feb 11, 2005 11:04 pm
Location: chicago

Postby felony » Thu Sep 08, 2005 8:27 pm

Image
Image
Intel Pentium 4 2.6C HT @ 3.01,Abit AI7, Leadtek 6800GT(350/1000)@410/1150, Corsair XMS Pro Series 1GB (2x512) DDR400, Western Digital Raptor 36.7GB, Maxtor 200gb IDE, Ultra X-Connect 500 Watt PSU, Lite-On DVD-DL Burner, Big Typhoon HSF lapped
felony
Black Belt
Black Belt
 
Posts: 898
Joined: Mon Aug 23, 2004 5:37 pm
Location: Las Vegas, Nevada

Postby Ryn » Fri Sep 09, 2005 1:56 am

I'll update mine as well. Same specs except for my watercooling.

Image


edit: pic resized
Last edited by Ryn on Fri Sep 09, 2005 4:58 am, edited 1 time in total.
Ryn
Black Belt 4th Degree
Black Belt 4th Degree
 
Posts: 4390
Joined: Sun Jan 11, 2004 3:29 am
Location: Manila, Philippines

PreviousNext

Return to Overclockers Anonymous

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron