Memory Help

Get your PC tech problems solved here. Quick response time.

Moderator: The Mod Squad

Memory Help

Postby gregmcquaid » Fri Oct 07, 2005 6:26 am

Hi,

I need to add some more memory to my computer but need some help, i currently have 2*256MB modules and i am think of putting another 2*256mb modules of the same stuff in. If i add these extra 2 modules would i still retain dual channel ?

Also if i were to add 2*512mb instead of the 2 256's i asume i would not retain dual channel.

Thanks

Greg
gregmcquaid
Green Belt
Green Belt
 
Posts: 151
Joined: Wed Aug 20, 2003 9:16 am
Location: Bristol UK

Postby Roach412 » Fri Oct 07, 2005 6:37 am

replace the 2x256 with 2x512. get rid of the 256 sicks, as you'll lose dual channel by using 4 channels (kind of hints there....not quad channel. :wink: ) either sell them off, and get some really nice 512s, or put them in a backup machine/folding machine...or whatever.

you should see a pretty significant improvement with 1gig rather than 512.
you really don't need 1.5gig...

-Roach
Lian Li Lancool First Knight Series PC-K59W
Intel Core i7-960 Bloomfield 3.2GHz
EVGA X58 FTW3 132-GT-E768-TR
EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0
G.SKILL Ripjaws Series 12GB (3 x 4GB)
Crucial M4 128gb SATAIII SSD x2
Crucial M4 256gb SATAIII SSD
OCZ Saber 1000 960GB Enterprise SSD
Corsair Professional Series HX850 PSU
Dell UltraSharp U2713HM 27" w/drop ceiling mount
Logitech G930 7.1 Headset
DBPOWER RGB LED Keyboard
Logitech G402 Hyperion Fury
Roach412
Black Belt 2nd Degree
Black Belt 2nd Degree
 
Posts: 2714
Joined: Mon Aug 09, 2004 7:33 pm
Location: Milwaukee - Wisconsin

Postby gregmcquaid » Fri Oct 07, 2005 6:42 am

Ok thanks guys, i thought that was what you were going to say. I will probably end up replacing the 256's with a gig of OCZ EL.

Greg
gregmcquaid
Green Belt
Green Belt
 
Posts: 151
Joined: Wed Aug 20, 2003 9:16 am
Location: Bristol UK


Return to Tech Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests