The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Thu Oct 18, 2018 1:23 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 228 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 1:58 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Tue Feb 03, 2004 5:34 am
Posts: 663
Location: Bremerton, Wa. Surrounded by trees!!
Fan clips for H/S on amd chips, put one on backwards after lapping my TT volcano 7 and could not figure out why my temps were worse than before. and the puppy was down to mirror finish took two days to figure that one out. :oops:

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 3:09 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Sat Jun 07, 2003 8:31 pm
Posts: 519
Location: under rt30 bridge, Wrightsville, Pa
OK my turn to tell on myself (and this just happened). I should know better but I was troubleshooting a mobo, had it proped up so I could see it better (trying to read jumper legends, you know the real tiny print on mobo) when one of my cats jumped up on my bench and I touched the back of mobo against the metal chasis, oops. "G"

moral of the story: Keep an uncluttered workspace. oh and no cats in shop!

_________________
Asus P4P800 Deluxe
P4 2.8g at 3.1g
(2) Seagate baracudda 40g hdd's in raid
12g WD hd for bu on pri ide
512mb Kingston 3200 sdram
dvd & burner, win98se,1 of 3 in network , and 2 sec cams.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 3:58 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Sun Feb 23, 2003 7:28 pm
Posts: 594
Location: Ashland, KY.
RTFM.... seems that I am most embarrassed when I can't figure out a problem, and someone says..."Hey, did you look in the little book that came with it." DOH!

and I always thought that was just filler for the box.. :oops:

_________________
AMD64 3500~Asus A8N5X Deluxe~3GB PC3200~EVGA 7900GT~36.7gb WD Raptor in Raid 0~
120gb & 180gb EIDE HDD~Asus 52X CDRom~NEC 2500A DVD-RW~Silver Chieftec Case - 480w PSU


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 7:23 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37464
Location: Netherlands
subdriver20 wrote:
Fan clips for H/S on amd chips, put one on backwards after lapping my TT volcano 7 and could not figure out why my temps were worse than before. and the puppy was down to mirror finish took two days to figure that one out. :oops:


or trying to explain why a machine was blue-screening all the time when about everything was replaced. Until I look from the side to the CPU. Note: this was with a pentium 1 133. Classic mistake...

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 7:25 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37464
Location: Netherlands
webster wrote:
Spent 4 hours getting Linux to recognise my SCSI adaptor, finally worked out the IRQ's were silkscreened on wrong, only to find the piece of crap SCSI drive couldnt read the installation files off the CDR.


don't go below 8-speed when trying to read CD-Rs I'll bet that was a 4-speed...

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 7:27 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37464
Location: Netherlands
CDBurner wrote:
evasive wrote:
I'm missing the cabling department? Backwards, wrong cables, wrong ports etc? At least one of you must have killed a printer port or a SCSI port when both were using the 25pin subD connector and both parallel and SCSI scanners were around...


Good point, I had forgotten about the several times when I plugged IDE cables in backwards. Thankfully, that's not harmful; the computers just refused to work until I plugged the cables in right. I've never dealt with SCSI, though.


This was external SCSI. Internal SCSI cables can be put on backwards without any adverse effects other than that you don't see any devices on the controller. Sometimes only the wrongly plugged device won't show up but the rest of them will. As if SCSI is better abuse-resistant.

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 8:19 am 
Offline
Black Belt 4th Degree
Black Belt 4th Degree

Joined: Sun Dec 28, 2003 8:26 pm
Posts: 4941
Location: Norwich, UK
SDRAM, just force it hard enough so the clips fit.. It works, trust me!!!

_________________
Image
Jocuri cu impuscaturi si alte genuri, pentru toate varstele doar pe acest link - distractie si amuzament garantat!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 8:33 am 
Offline
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree

Joined: Fri Mar 02, 2001 1:01 am
Posts: 1970
Location: UK / Singapore
Just rememberd I lent a graphics card to someone who took the heat sinks off it because 'otherwise it didnt fit' and then she wondered why 'smoke and sparks started flying out of it' 8O

Quote:
don't go below 8-speed when trying to read CD-Rs I'll bet that was a 4-speed...


2 speed external :D Remember the ones that required you to put the CD in a cassette holder? I have since binned the internals and stuck a CD burner inside.

_________________
I have now left the Building :tongue8:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 11:50 am 
Offline
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree

Joined: Fri Feb 07, 2003 7:43 pm
Posts: 6055
Mine are simple, yet embarrasing: I assemble the case, make sure all my wires are tucked away for good airflow, hook it up and hit the power button, nothing happened.... Oh yeah, front panel connector wires tucked away too...
Dead hard drive.... checked and rechecked and rechecked the BIOS, was set properly. Finally realized although the IDE cable was connected, the power cord was not! :oops:
Another dead hard drive... this one boggled me too, but finally it was due to an unhooked IDE cable, cause I formatted one HD and unhooked it so I wouldn't accidentally format that one as it was my backup HD.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 27, 2004 11:56 am 
Offline
Black Belt 4th Degree
Black Belt 4th Degree

Joined: Sun Dec 28, 2003 8:26 pm
Posts: 4941
Location: Norwich, UK
On the power side of things (wouldn't you love for me to build you a PC!!!)

We got a new set of motherboards for the systems we sell. Every was easy to plug in and I tucked it all out the way, USB in right, and the front panel as well.

Pressed the on button, nothing. First I checked the button was connected, then I swapped the CMOS jumper cos that was set to clear on the old boards, then I tried the power incase the power cord had a fuse blown.

Finally I checked the back, to find a switch on the power supply... so simple, but 10mins of investigating!!

_________________
Image
Jocuri cu impuscaturi si alte genuri, pentru toate varstele doar pe acest link - distractie si amuzament garantat!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 228 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group