The Mother Board
http://www.motherboards.org/forums/

Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start
http://www.motherboards.org/forums/viewtopic.php?f=3&t=124542
Page 1 of 1

Author:  OneSpirit [ Sun Mar 17, 2019 8:53 am ]
Post subject:  Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

Wellsir ... back to the problem that started this whole new build adventure. :roll: Here is what I did ... I was instructed to install the driver before installing the card. I did. When windows 7 started it installed the driver, but when I go into the device manager I am getting a yellow(!) under the USB controllers section. It is listed as Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller. The device status is reporting ... "The device cannot start. (Code 10).

I have tried several different things. Reinstalling the driver. Putting the card in a different PCIe slot. Resetting the CMOS. The only thing I saw in the BIOS about the PCIe was under the Settings\Advance\PCI Subsystem Settings ... PCIe Slot1 Lanes Config. (x16) there is a second option of x4+x4+x4+x4 ... not sure what that means ... it is set for x16. There is something about a PCIe Lane Config. ... MSI M.2 xander/ MSI M.2 xpander-z/ other M.2 PCIe storage card change this item to x4+x4+x4+x4 when using MSI M.2 xpander-z.

Anyone have any idea how I can get this card to work? :-|

Author:  Mr T [ Sun Mar 17, 2019 11:47 am ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

Make sure the power connector is in and working...

Common issue with windows 7 and USB 3.0.

Check this out...

Author:  OneSpirit [ Sun Mar 17, 2019 1:33 pm ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

It claims not to need a power supply. It didn't come with a power connector. Those updates the post did to get his card working was for intel boards ... mine is a MSI ... :(

Author:  OneSpirit [ Sun Mar 17, 2019 1:57 pm ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

I'm seeing a lot of reviews on this card where people are having trouble getting it to work on a AMD rig ....

https://www.amazon.com/product-reviews/B011LZY20G/ref=cm_cr_arp_d_viewopt_fmt?ie=UTF8&filterByStar=one_star&showViewpoints=0&sortBy=recent&pageNumber=1&formatType=current_format Can anyone recommend a card that will work on my rig?

Author:  Mr T [ Mon Mar 18, 2019 12:03 am ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

USB 3.0 cards usually require to have the extra power if in a PCI-e 1x slot. If it has the input on the card, try it and see. If still no dice, replace the card and use a card with an NEC controller chip (I have had similar issues with ASmedia USB controllers).

Author:  OneSpirit [ Mon Mar 18, 2019 2:00 pm ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

I'm going to try another one of these hubs https://www.amazon.com/gp/product/B005NGQWL2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1since the first one was bad maybe this one will work. If not I will try another card.

Author:  OneSpirit [ Tue Mar 19, 2019 9:00 am ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

I just pull this out of the box today and it will not work. It caused my system to crash twice ....
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF8800E81FE2D
BCP3: FFFFF88002578808
BCP4: FFFFF88002578070
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\031919-20498-01.dmp
C:\Users\Spirittoo\AppData\Local\Temp\WER-44413-0.sysdata.xml

I see the port lights come on when the BIOS flashes during boot up but when windows opens ... nothing.
It is a Anker 10 port hub
https://www.amazon.com/gp/product/B005NGQWL2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Any idea what the problem is? I know the ports on the mobo work because I plugged other devices in them.

Author:  OneSpirit [ Tue Mar 19, 2019 10:07 am ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

Talked with tech support about the hub. Apparently it is not compatible with my system. I have no idea why. I'm returning it and trying another PCIe card.

Author:  OneSpirit [ Wed Mar 20, 2019 7:54 am ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

Okay here is the plan ... I have this card coming tomorrow ...

https://www.amazon.com/gp/product/B00FPIMICA/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

If it doesn't work I have this hub coming some time next week.

https://www.ebay.com/itm/7-Port-USB-3-0-Hub-5Gbps-High-Speed-On-Off-Switches-AC-Adapter-for-PC-Laptop-Mac/264096102905?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=563652023339&_trksid=p2060353.m1438.l2649

I know this hub will work because I am using the 4 port version of it now on the Ryzen rig. So we shall see if the card works tomorrow.
:-|

Author:  evasive [ Wed Mar 20, 2019 11:57 am ]
Post subject:  Re: Can't Get USB 3.0 PCIe Card to Start

That card DOES have a power connector that you DO need to connect.

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/