The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Fri Dec 14, 2018 9:49 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 9:57 pm 
Offline
Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree

Joined: Thu Feb 17, 2005 3:59 pm
Posts: 1960
Location: Orange County, California
For at least a few months now, I have heard this odd clicking sound every once in a while coming from my speakers. It is not a hardware issue, or static, or anything that is telling me something is messing up. It is some kind of audio playing. It is 3 clicks, playing quickly.

I cannot recreate it, because I don't know what causes it. I usually am not doing anything. Just now I had only 2 internet windows open (tradingview.com and youtube) and was looking down at my phone for a while when it did it on its own. It happens once maybe every 2-3 days. No background programs are running.

My paranoia going straight to thinking that it's someone opening a background monitoring program that is installed on my compuer :lol:. Any ideas?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 29, 2018 9:20 am 
Offline
Black Belt 3rd Degree
Black Belt 3rd Degree

Joined: Wed Feb 19, 2003 2:12 am
Posts: 3671
Location: Washington D.C.
one test is to put another set of speakers there (different wiring to speakers is also something to try), and to define if the clicks are coming from your current speakers or the computer. if you hear the clicks in the new speakers, you can tell it's systems sounds, not the speakers themselves.

if you're sure it is the computer os sending the sounds... is there a time you didn't hear the sounds, and can you restore the os that far using restore points or a backup?
or you could install a new os on another hdd, and use that for a few days to see if the clicks continue?

_________________
my main rig...
asrock 970 extreme3
AMD FX-6300 Vishera CPU
zalman cpns5x performa hs/fan
crucial ballistix 2x4gb sport ddr3-1333
powercolor ax7750 1GBK3-H vga
antec neo he 650r
Samsung 840 EVo SSD 120 GB
toshiba 2TB HDD 64M cache sata3
seagate 1TB HDD 64M cache sata3
hitachi 2TB HDD 64M cache sata3
lg wh14ns40 bd burner
optiarc ad-7240s sata dvdrw (nec chipset)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Feb 21, 2018 4:15 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37464
Location: Netherlands
mute the sound and see if it still does this. if so, hardware issue. if not, a program is causing this.

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group