The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Tue Oct 23, 2018 7:18 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Mon Sep 25, 2017 6:56 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
I have http://www.ebay.com/itm/ECS-H87H3-WM-V1-LGA1150-INTEL-H87-DDR3-SATA-6GB-S-UATX-MOTHERBOARD-NO-I-O-SHIELD-/391681006466 this board and the manual at the ECS website isn't like the one I have ... I can only find the H87H3-M at the site, which is a bit different
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_DOWNLOAD.aspx?DetailID=1460&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0
I see no way to hook up a bios speaker ... I'm getting power, but no video ... no system beep to tell what the trouble is. I'm replacing the board on the i7 machine. :(

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 7:14 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
Dang it! It won't boot up if I use both memory sticks ... they are the same ... just different model numbers ... I have to remove a stick for it to boot. I am able to get into the BIOS now.

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 7:22 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20868
Location: 07438
Should be a tag on each module, for its model type. Google that along with the brand. Specs will tell the tale.
If one module is slower than the other, that should be first-detected. A faster module can overclock the slower one.
But if modules are different FSB speeds, get a matched pair!
Best to use the BIOS SPD factor for auto-detect and setting memory speed.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 10:03 am 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
I will contact Kingston about it, if it won't work then they will have to send me one that does. It is apparent that I will have to do a clean install of the OS ... it won't boot into windows currently. I tried using a Mini tool boot CD but I guess it is corrupt, because when I enter into the program I get a scrambled screen. I'm going to download a new copy of it so I can format the drive. :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Sep 26, 2017 5:55 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
Okay ... I was able to get a better copy of mini tool to format the drive ... I had a bit of trouble at first when the program stated it won't work with windows server ... which I didn't have :roll: I rebooted and the program worked ... got the drive formatted and have installed a clean install of windows 7. I tried using the other memory stick I had and it will not boot the computer so that new stick I bought is no good. I contacted the seller from ebay and Kingston ... I will probably go with sending the memory to Kington for a replacement. In the mean time I will get the OS updated and reinstall programs. :-|

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Sep 27, 2017 5:31 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20868
Location: 07438
The more common file format for flash memory is FAT32, an older format than current NTFS or HPFS, which Windows uses.
Newer formats can read and work older formats, but not the inverse. You would need a 'boot loader' compatible with the installed OS. http://www.bootdisk.com/ should have what is needed.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 3:57 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
I can't believe it! I simply do not believe it!!! I haven't even begun to install all my software and the problem with the browsers stalling has return!!! It started when I started having problems with Chrome not responding. Now FireFox and IE won't respond! ... I had install the browser Brave ... and it gave me problems so I uninstalled it. Then Chrome and I uninstalled that. Now Firefox and IE. I did a clean install of the OS! Where is this problem coming from? :x I found out that the one ram stick turn out to be for a server ... sure looked like it was for a desktop. And the mother board doesn't have onboard sound so does that mean the board doesn't have beep codes?

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 29, 2017 6:42 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20868
Location: 07438
Quote:
the one ram stick turn out to be for a server

Likely that one module is an ECC (error-correction code) type, which self-corrects error paging. Not suitable for most computer needs.
Some browser types are not really secure, and can allow tattle cookies and malware to get on a system.
The latest IE program with Windows 7 and newer should be more secure than older versions, if kept updated. Firefox is more secure, and only one program should be set as default browser.. the most secure one.
Good idea to do a total viral sweep of the hard drive, slaved in a known-clean system. Could also be some Registry entries that need to be manually removed.
Hijack This can scan the Registry, and list good and suspicious entries. Post a result here, if unsure about what entries should be taken out. http://filehippo.com/download_hijackthis/
As to on-board sound, the audio system is separate from the BIOS error code system. Look for a tiny round component with a hole in the top, maybe black in color. Could be a "system" speaker. Not always present. Likely near the front panel header.

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Sep 29, 2017 4:30 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
I was unable to post the log in an attachment ...

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.5
Scan saved at 7:51:36 PM, on 9/30/2017
Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505)
MSIE: Internet Explorer v11.0 (11.00.9600.18792)


Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files (x86)\Webshots\webshots.scr
C:\Program Files (x86)\Comodo\Internet Security Essentials\vkise.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver\Application\iusb3mon.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamtray.exe
D:\Computer Help Files\Anti_virus\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=255141
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_144\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_144\bin\jp2ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [IseUI] C:\Program Files (x86)\COMODO\Internet Security Essentials\vkise.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [USB3MON] "C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver\Application\iusb3mon.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe
O4 - Startup: Webshots.lnk = C:\Program Files (x86)\Webshots\Launcher.exe
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O16 - DPF: {166B1BCA-3F9C-11CF-8075-444553540000} (Shockwave ActiveX Control) - https://fpdownload.macromedia.com/pub/s ... tor/sw.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{B412A748-0051-4B58-9E89-41E67CFEB28B}: NameServer = 156.154.70.22,156.154.71.22
O23 - Service: SAS Core Service (!SASCORE) - SUPERAntiSpyware.com - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASCORE64.EXE
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: COMODO Internet Security Helper Service (CmdAgent) - COMODO - C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cmdagent.exe
O23 - Service: COMODO Virtual Service Manager (cmdvirth) - COMODO - C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cmdvirth.exe
O23 - Service: DisplayLinkManager (DisplayLinkService) - DisplayLink Corp. - C:\Program Files\DisplayLink Core Software\DisplayLinkManager.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ieetwcollectorres.dll,-1000 (IEEtwCollectorService) - Unknown owner - C:\Windows\system32\IEEtwCollector.exe (file missing)
O23 - Service: isesrv - COMODO - C:\Program Files (x86)\COMODO\Internet Security Essentials\isesrv.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Malwarebytes Service (MBAMService) - Malwarebytes - C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamservice.exe
O23 - Service: Mozilla Maintenance Service (MozillaMaintenance) - Mozilla Foundation - C:\Program Files (x86)\Mozilla Maintenance Service\maintenanceservice.exe
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA LocalSystem Container (NvContainerLocalSystem) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvContainer\nvcontainer.exe
O23 - Service: NVIDIA NetworkService Container (NvContainerNetworkService) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvContainer\nvcontainer.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Container LS (NVDisplay.ContainerLocalSystem) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\Display.NvContainer\NVDisplay.Container.exe
O23 - Service: NVIDIA Telemetry Container (NvTelemetryContainer) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\NvTelemetry\NvTelemetryContainer.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: TeamViewer 11 (TeamViewer) - TeamViewer GmbH - C:\Program Files (x86)\TeamViewer\TeamViewer_Service.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 7427 bytes

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Oct 06, 2017 12:46 pm 
Offline
Black Belt
Black Belt

Joined: Mon Feb 25, 2002 1:01 am
Posts: 918
Location: The Great State of Ohio
While waiting for someone to read the hijack log for me I have been trying other things like tweaking the start menu ... running malware programs ... so far no luck ... I am still having problems with the browsers ... all ... IE ... FF ... Chrome ... not responding. :(

_________________
Main Rig_Intel i7 4770k@3.50
ECS H87H3-WM Ver1
16Gb DDR3 1600
Evga GTX 1050Ti GPU
WD100000 SATA 7200RPM
Seagate 1TB SATA 7200RPM
Corsair CX750M
Win7 Ultimate x64
Rig2_AMD FX8120
GIGABYTE GA-M68MT-S2 Mobo
4Gb DDR3 1600
ZOTAC GeForce GTX 550TI
Seagate 1TB SATA 7200RPM
WD100000 SATA 7200RPM
Rosewill M650
Win7 64


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group