can't get my gateway MA2 laptop to bootup

Get your PC tech problems solved here. Quick response time.

Moderator: The Mod Squad

can't get my gateway MA2 laptop to bootup

Postby dubb69 » Wed Feb 10, 2010 7:12 pm

hello all, yesterday i bought a MA2 gateway laptop from a pawn shop. they told me it had a virus on it so i thought i could just use my windows xp disc and reboot it but i have tried several disc windows vista 98 95 and xp to no avail. most disc try to load then a screen comes up no operation system found. is there anyway to resolve this problem.
dubb69
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 1
Joined: Wed Feb 10, 2010 6:46 pm

Postby Karlsweldt » Thu Feb 11, 2010 12:26 pm

Welcome to Motherboards.org.
Looks like you have double-posted the same problem in two topic folders. This is against the rules of our Forum. Your query would be best answered if posted in the 'general' topic folder. But a Mod may see fit to move the posting, so leave as is.

Regarding your problem, it is advisable to post all info about the unit, such as CPU type, memory, OS type and other pertinent info. This will help to better diagnose the problems.
There are many helpful hints in the 'stickies' at the top of forum topics, to get you back in operation.
As to "no OS found", likely the previous owner or the retailer has deleted the files from the hard drive, as it is required to sell the OS with the system on which installed, or the installation must be deleted. If you are able to get into the BIOS pages, the settings for a boot record search must include other than the hard drive. If an optical drive or other is part of the system, that path must be included.
If the system is reputed to have a virus, it is advised to delete any partitions on the hard drive, and then shut down with none formed. Then restart, boot to the OS install disk, and create new partition(s) as needed. Otherwise, the viral infestation will remain.
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!
Karlsweldt
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 20690
Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Location: 07438

Postby Angelina44 » Tue Aug 27, 2013 7:50 pm

SPAM post removed!! - Toby B.
Angelina44
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 25, 2013 9:04 pm

Postby Hardware Junkie » Thu Aug 29, 2013 11:12 am

Sounds like its booting off the hard drive, before booting from the optical drive. It was likely erased before it went to the pawn shop.

Hit F11 on boot, see if that loads the restore utility.

Either F1 or F2 should get you into the BIOS so you can change the Boot Order.
"Imagination is the only weapon in the war against reality." -Jules de Gautier

Image
Hardware Junkie
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 19405
Joined: Thu Jan 25, 2001 1:01 am
Location: 00000h - 0000Fh


Return to Tech Support

Who is online

Users browsing this forum: DotBot [Bot] and 3 guests