The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Fri Sep 21, 2018 7:50 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 12:57 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Nov 03, 2002 2:59 am
Posts: 8
I bought the Motherboard gigabyte Ga-7vaxp, but I does not run. I set a AMD XP2200+ and 2HDD, WD 40,0 GB WD400JB, 7200Rpm/8MB, UDMA/100, WESTERN DIGITALLY Caviar 80GB WD800JB 7200Rpm 8MB UDMA/100, and then I have still another diagram map, MSI Ms-8870 G4Ti4200-TD GeForce4 Ti4200 128MB GDR TV Out DVI AGP, normal floppy disk drive, only one burner, PLEXTOR Px-w4824ta 48x/48x/24x ATAPI BurnProof, 256MB DIMM GDR PC400 Samsung/Samsung and a sound map CREATIVE Soundblaster Audigy Player SB1394 and then my housing, which I had already, AOpen HQ48Pro-A 3x 5.25/2x 3.5 1x 3.5 ATX (power pack 300 Watts), RAM I set everything
then I start the computer put no picture ,the computer make a loud BEEP nearly each 15sec and just as no BEEP he also to be able
I hope you can help mee thank you !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yours sincerely Mr. Gomes Dany
23, rue G.D.Charlotte Schouweiler
Luxembourg
P.S. sending it please an answer at **********
many thank you is rather important to thanks for your understanding


Last edited by Dany_lu on Thu Dec 15, 2005 11:57 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:11 pm 
Offline
Anti-Static Strap
Anti-Static Strap

Joined: Wed Oct 02, 2002 11:28 am
Posts: 484
Location: Chicago IL
Question:

Did this PC ever work or did you just build this system?

It may be an issue with all of the HW within the system. Try this:

CLEAR the CMOS.
Pull everything off w/ exception of just the min CPU/HSF/mobo/RAM/VID

See if you can boot up.... one thing is to make sure you have the correct FSB settings (XP2200 = 266FSB) and onboard vid disabled (if any).

If you get beep codes then the problems lie there. You may need to check the RAM (make sure it is in the correct slot) or reseat CPU+HSF.

_________________
_______________________________________

**A wise man once said "Man who goes to sleep with itchy butt.... wake up with smelly finger."


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:27 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Nov 03, 2002 2:59 am
Posts: 8
No the PC never work

and what is fsb where must i do this

and how can i reset CPU+HSF sorry its the first time that i do something like that, building a pc

I hope you can help mee thank you !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yours sincerely Mr. Gomes Dany
23, rue G.D.Charlotte Schouweiler
Luxembourg
P.S. sending it please an answer at ***************
many thank you is rather important to thanks for your understanding


Last edited by Dany_lu on Thu Dec 15, 2005 11:58 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:31 pm 
Offline
Anti-Static Strap
Anti-Static Strap

Joined: Wed Oct 02, 2002 11:28 am
Posts: 484
Location: Chicago IL
Depending on the board, your FSB could be BIOS controlled or jumper setting on the board itself. Please refer to the manual.

I'm sorry but I meant to say was RESEAT the CPU+HSF. Also make sure you have enough thermal paste in btwn. Some mobos check the HSF power cable so make sure your placing it in the correct spot.

Let me know how it turns out. You just need to narrow down what is causing that beep code.

_________________
_______________________________________

**A wise man once said "Man who goes to sleep with itchy butt.... wake up with smelly finger."


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:41 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Nov 03, 2002 2:59 am
Posts: 8
ok i will try it
but not today i will try it tomorrow and i will saw it to u ok?

one questions can it make also problem when the pc never runs and that i have just a cd_Burner and are all the things that i buy kompatible

I hope you can help mee thank you !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yours sincerely Mr. Gomes Dany
23, rue G.D.Charlotte Schouweiler
Luxembourg
P.S. sending it please an answer at *****************
many thank you is rather important to thanks for your understanding


Last edited by Dany_lu on Thu Dec 15, 2005 11:58 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:46 pm 
Offline
Anti-Static Strap
Anti-Static Strap

Joined: Wed Oct 02, 2002 11:28 am
Posts: 484
Location: Chicago IL
I'm sorry, but I didnt understand that.

Do you mean nothing works when you have the CDR installed?

Can you please explain further.

_________________
_______________________________________

**A wise man once said "Man who goes to sleep with itchy butt.... wake up with smelly finger."


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:57 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Nov 03, 2002 2:59 am
Posts: 8
i mean if i hadent't a cd-Rom does it work an d are the things that i bought good for the motherboard


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 1:59 pm 
Offline
Anti-Static Strap
Anti-Static Strap

Joined: Wed Oct 02, 2002 11:28 am
Posts: 484
Location: Chicago IL
You will need a CD-ROM to load the OS (operating system). As for now, you will need to test out what is causing your problems.

It looks like most of the HW is compatible, but I dont know your board...

Hopedfully someone whos used that will answer later in this post.

_________________
_______________________________________

**A wise man once said "Man who goes to sleep with itchy butt.... wake up with smelly finger."


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 2:03 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sun Nov 03, 2002 2:59 am
Posts: 8
ok thank u

u say that i need a cd-Rom and that a CD-ROM-Burner is not enough.

Thank u a lot :) :D :) :o :lol:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 12, 2002 2:05 pm 
Offline
Anti-Static Strap
Anti-Static Strap

Joined: Wed Oct 02, 2002 11:28 am
Posts: 484
Location: Chicago IL
NO.... They are the same thing. A burner can be used as a CD-rom also. You dont have to have both..... :oops:

_________________
_______________________________________

**A wise man once said "Man who goes to sleep with itchy butt.... wake up with smelly finger."


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group