Problem getting Win ME comp on network.

Moderator: The Mod Squad

Problem getting Win ME comp on network.

Postby Maynard_J » Sun Aug 29, 2004 8:24 am

Ok, heres the situation....

Computer 1: XP PRO, Linksys NIC
Computer 2: Win ME, Linksys NIC
DSL (The set-up from my local phone company requires NO modem)
D-Link Switch

History: This setup was working fine and then we bought a new house. My son reformatted his Win me machine. I hooked everything up, did the XP networking disk, etc., now his computer will not connect to the internet.

I have unistalled and reinstalled his NIC card and according to ME it is operating properly. I have tried hooking his computer directly without the switch and it still won't connect, did the detect network settings etc, no joy.

I am thinking/hoping it is some oddball setting I am overlooking.

I am out of ideas, any help is GREATLY appreciated. :)
Maynard_J
Initiate
Initiate
 
Posts: 42
Joined: Tue Jan 28, 2003 1:29 am
Location: Colorado City, CO

Postby Maynard_J » Wed Sep 01, 2004 5:12 pm

Anybody? :cry:
Maynard_J
Initiate
Initiate
 
Posts: 42
Joined: Tue Jan 28, 2003 1:29 am
Location: Colorado City, CO

Postby Hardware Junkie » Thu Sep 02, 2004 6:22 pm

There has to be a modem somewhere unless the DLINK router has a DSL modem built in.

History: This setup was working fine and then we bought a new house. My son reformatted his Win me machine. I hooked everything up, did the XP networking disk, etc., now his computer will not connect to the internet.


The DLINK router is connected to the line from the telco - right?
Does the XP machine work fine?
Is this a 4 port router?
"Imagination is the only weapon in the war against reality." -Jules de Gautier

Image
Hardware Junkie
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 19405
Joined: Thu Jan 25, 2001 1:01 am
Location: 00000h - 0000Fh


Return to Networking

Who is online

Users browsing this forum: Istellabot [Crawler] and 1 guest