Weird Router problem

Moderator: The Mod Squad

Weird Router problem

Postby R for Republican » Tue Mar 16, 2010 3:20 pm

Okay I have a Linksys, A+G Wired\wireless router. 4 wired connection ports.
Systems using the router. Main pc, a product scanner ( Sends information to the company). My pc, and a xbox 360.
So, The 2 computers and the scanner all work fine. Then i try to plug up the xbox, No connection. Swapped the ports\cables around to the pc and xbox. One works fine while the other doesn't. So for some reason when all 4 ports are being used.. one of (A) my pc, Or (B) the xbox won't connect.
Updated firmware. power cycled. any suggestions?
Asus M3NHT
2x2GB Mushkin Blackline
Phenom II x4 3.4
R for Republican
Green Belt
Green Belt
Posts: 104
Joined: Sun Mar 12, 2006 5:53 pm

Postby pbailey » Sun Mar 21, 2010 3:01 pm

Are they set to the same IP address?
The day you stop learning, is the day you die!

Black Belt 1st Degree
Black Belt 1st Degree
Posts: 1174
Joined: Tue Mar 26, 2002 12:00 am
Location: KC MO

Postby Mr T » Mon Mar 22, 2010 9:26 am

XBOX has a habit of hogging all the bandwidth.. One port is also an uplink for connecting to a switch.... So its worth getting a small 4/5port switch (very cheap now - mine cost £5 UK), plugging the switch into the router, then mess about with connections...
I have been programming on computers since the ZX81.
I am an apprentice trained Electronics Engineer with qualifications to back it up.
I have been repairing computers since 1996.
Yet to some people I still know nothing...
Mr T
Enlightened Master
Enlightened Master
Posts: 17118
Joined: Fri Jun 14, 2002 1:03 am
Location: England

Return to Networking

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest