Simple home networking issue

Moderator: The Mod Squad

Postby rascard2007 » Wed Dec 10, 2008 12:28 pm

Check If U have the ´simple file sharing´ activated in both PC (It´s a default in XP HOME, but in XP PRO) IF U use it, U can share any file or folder to everyone without restrictions, if not, U have to set accounts and permissions to everyone U want to be using the shared resources
"I have only come here seeking knowledge,
Things they would not teach me of in college"
-Wrapped Around Your Fingers-
-The Police-
rascard2007
Black Belt
Black Belt
 
Posts: 720
Joined: Tue Jun 12, 2007 10:47 am
Location: Havana, Cuba

Postby fussnfeathers » Wed Dec 10, 2008 1:00 pm

Simple file sharing is set on both machines. Looks to be a problem with the networking on my end. Time for a reinstall.
Faster than the speed of snot

Two wrongs don't make it right, but I sleep pretty good at night
fussnfeathers
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 3147
Joined: Thu Dec 04, 2008 8:25 pm
Location: Right behind you

Postby rascard2007 » Wed Dec 10, 2008 1:24 pm

Well, reinstalling the system should solve the problem, but I don´t like reinstallations too much because U will never know why the hell U had such a problem.
"I have only come here seeking knowledge,
Things they would not teach me of in college"
-Wrapped Around Your Fingers-
-The Police-
rascard2007
Black Belt
Black Belt
 
Posts: 720
Joined: Tue Jun 12, 2007 10:47 am
Location: Havana, Cuba

Postby TriAngle » Thu Dec 11, 2008 8:44 am

Try this, it's worth a shot............disable your firewall. (of course, cut the internet connection first).
Then reboot and see if that works.
I know you said the firewall looked fine....but.......
"Common sense is not so common." - Voltaire
TriAngle
Black Belt
Black Belt
 
Posts: 741
Joined: Fri Jan 23, 2004 3:18 pm
Location: over there...

Postby Pette Broad » Fri Dec 12, 2008 4:32 pm

Run a full scan on your HD including a surface scan, then Disable sharing on all shared folders. Reboot and reinstall O/S using the repair option. Once that is complete Enable sharing and it should work. One of my rigs loses its shared folders about twice a month and this always fixes it. I suspect the HD in my machine has a slight fault as it always finds some sort of error,usually cross linked files and the odd bad sector.

Pete
Image
Pette Broad
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree
 
Posts: 5490
Joined: Tue Jul 10, 2001 12:01 am
Location: Flintshire, U.K

Previous

Return to Networking

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests