The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Sun Sep 23, 2018 3:07 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 191 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Next
Author Message
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 3:10 pm 
Offline
Black Belt 4th Degree
Black Belt 4th Degree

Joined: Sat Jul 12, 2003 11:13 pm
Posts: 4411
Location: Australia
Is anyone succesfully running 2 F@H clients at the same time on a P4c hyperthreading machine? I still cant get mine to work.

If so how did you do it? (please give detail) and what did it do to the temps?

Please reply only if you've actualy done it. I know the theory behind it but it just wont work.

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 3:15 pm 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Posts: 14664
Location: Canada
have you tried with 2 seperate install localtions, different processor addinities for the graphical model or machine numbers for the console model?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 3:47 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
translation: addinities = identities

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 3:49 pm 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Posts: 14664
Location: Canada
yeah, that's what i meant. I really should watch my typing when doing technical advice and suggestions no? (stupid HP A2840B keyboard on loaner machine... types slow, and keys take quite a bit of effort to hit...)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 3:51 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
what's wrong with hooking up your own keyboard to that machine?

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 3:53 pm 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Posts: 14664
Location: Canada
It's a very odd issue with this board that whenver i hook up my usb keybaord and mouse, it decided sto start bluescreening... too lazy to troubleshoot this.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 6:13 pm 
Offline
Black Belt 5th Degree
Black Belt 5th Degree

Joined: Tue Oct 01, 2002 9:56 am
Posts: 7339
Location: Kansas
Have you tried to set up the type rate in the bios?

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 6:18 pm 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Wed Dec 11, 2002 2:29 pm
Posts: 14664
Location: Canada
don't really remember. the reason it seems slow (well actually the cursor does seem sluggish) is that these key soffer a LOT of resistance... so whereas before where i'd jsut tap them, now i've got to really push down...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 7:21 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Mon Nov 22, 1999 1:01 am
Posts: 10244
Location: Mackay, Queensland, Australia
Quote:
Is anyone succesfully running 2 F@H clients at the same time on a P4c hyperthreading machine?


http://www.maximumpc.com/features/feature_2003-06-10.html

Quote:
b) Two folds are better than one (Difficulty: Advanced)
For those lucky users with dual-processor machines or rigs with hyperthreaded P4s, you can run two instances of the Console version simultaneously. It's rather involved, but well worth it to see both of your CPUs (or both of your virtual CPUs) being utilized to their fullest. These instructions assume you are running Win2K Pro or XP Pro.

1) First, create two separate directories and dump FAH3Console.exe in each one.

2) Then, you're going to have to make a shortcut to each FAH3Console.exe. Paste the Shortcuts into the C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsStartup folder so that both FAH consoles will startup every time the system boots up.

3) Right click on each shortcut you've created. You'll see the "Target" line: "C:Program Filesetc.etc.FAH3Console.exe"

Now, you MUST add the -local flag, if you haven't already done so here. Remember to add the -local flag for each shortcut. It's also a good idea to add -advmethods and -forceasm.

4) Now, you're almost set. Double click on one of the shortcuts you created. The first time you do, you'll be asked to configure FAH. Aside from your username and Team No. (select team No. 11108 for Team MPC), one of the configuration options is to set the Machine ID for the first FAH3Console.exe program to "1" (when you get to the point where we run the second FAH3Console.exe, you'll need to set the second one's Machine ID to "2").

5) Now that one instance of FAH is up and running, go into your task manager and hit the "processes" tab. You'll see FAH3Console.exe there. Right click on it and choose "Set Affinity" and set it for CPU 0 only (uncheck CPU 1). You'll also see FAHCore_xx.exe running. Set that for CPU 0 too.

6) Now you're ready to run the second console (again, launch it by clicking on your second created shortcut). When you configure it, set it for a different machine ID ("2").

7) In take manager, you'll set the Affinity for your second instance of FAH3Console.exe for CPU 1. Now, this will be tricky as you'll see two FAH3Console.exe's running. You can check which one is the first one by checking the affinity. The new one will have both CPU 0 and 1 checked, while the first one was just set to CPU 0.

8 ) Do the same thing with the second FAHCore_xx.exe. Set it to CPU 1 only.

9) Now you're running two instances of FAH, and they are taking full advantage of your processors.

10) As long as you don't close out the Console programs, they'll remember their affinity. If you close them, or restart or reboot your computer, you'll need to go back and set the affinity again.



Not sure that I should be helping you do this but ah what the heck. :lol:



Aussie

_________________
Our lives begin to end the day we become silent about things that matter - Martin Luther King


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2003 9:10 pm 
Offline
Black Belt 4th Degree
Black Belt 4th Degree

Joined: Sat Jul 12, 2003 11:13 pm
Posts: 4411
Location: Australia
Aussie wrote:


Not sure that I should be helping you do this but ah what the heck. :lol:



Aussie


What a lad :)

_________________
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 191 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Next

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group