dell precision t3400 problems

Discussions, problem solving, and tips and trick for operating systems go here. Windows, Mac, and Linux are ok. If you want to fight or put down an OS go to The Hundred Year War Forum. It will not be tolerated here. Make sure to post what OS is being discussed in the title of your post.

Moderator: The Mod Squad

dell precision t3400 problems

Postby tobiaslee » Sun Aug 13, 2017 11:35 am

got a used dell precision t3400 and trying to boot it up on single sata drive
the options in bios sata operations is raid auto detect/achi
raid autodetect/ata and raid on
it says onboard sata drive is not present
but shows the 3 160gig sata drives and have win 7 pro 64bit up and running
tobiaslee
Pilgrim
Pilgrim
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 13, 2017 11:25 am

Re: dell precision t3400 problems

Postby Karlsweldt » Mon Aug 14, 2017 8:27 am

The BIOS setting for storage drives should be set to 'auto', and the port for SATA 0 should be the host, if only one drive. The owner's manual will detail which ports can be used for basic OS needs, and which for RAID or other. Don't have any other drives connected, if trying just one drive, and no RAID active. But a warning.. if that drive was formatted and has an OS installed from a different system, it may not be recognized, or may go belly up if booted normally! Also in the BIOS, choose the "search other (all) boot paths" or as such worded.
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!
Karlsweldt
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
 
Posts: 20662
Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Location: 07438


Return to Operating Systems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests