No Bios Access Screen POST screen ok, Win7 Boots, runs ok

Moderator: The Mod Squad

User avatar
evasive
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master
Posts: 37629
Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: No Bios Access Screen POST screen ok, Win7 Boots, runs o

Post by evasive »

Indeed, that is why they have on the product page:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3475#ov
tested memory lists online:
http://download.gigabyte.eu/FileList/Me ... m-ud2h.pdf

And last but not least, it seems you need to hold the fury a bit:
http://www.kingston.com/en/support/tech ... del=hyperx
I installed HyperX memory and my system fails to boot or it locks up intermittently.

HyperX memory is built with aggressive timings and may involve overclocking the motherboard in order to achieve the desired results. Please check the memory timings for the module you have purchased at http://www.kingston.com/en/memory/hyperX. These timings may have to be set manually in your system BIOS for the memory to work properly at the advertised speed. Please note that Kingston does not list this memory as compatible nor do we test this memory for compatibility because the practice of overclocking is not endorsed by Kingston.

If the memory fails at the default settings, please contact our technical support for assistance.

FAQ: KTM-021011-HYX-10

Personally I have a long-lasting battle to get Kingston sticks to work in any motherboard that even remotely cares with the timing of memory.
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...
mbbill
Pilgrim
Pilgrim
Posts: 7
Joined: Sun Mar 08, 2015 7:38 am

Re: No Bios Access Screen POST screen ok, Win7 Boots, runs o

Post by mbbill »

Thanks for the links Evasive. Managed to find the gigabyte sites yesterday, didn't have the Kingston links though. Getting the idea that using the 'Auto' settings in the BIOS is not the way to go.

Not a gamer so don't need to OC, no issues yet, but will try and find settings that should be stable. Another learning opportunity, keeps what few brain cells I have left busy.

Jim
salvattore001
Pilgrim
Pilgrim
Posts: 1
Joined: Wed Jul 05, 2017 10:31 am

Re: No Bios Access Screen POST screen ok, Win7 Boots, runs o

Post by salvattore001 »

i reopen this old thread. i'm having exactly the same issue. i installed new RAM, Windows boots OK, stability test goes fine, but i can't enter the BIOS setup. if you have been able to solve the problem i would be glade if you share the solution. thanks
Post Reply