The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Wed Oct 17, 2018 8:07 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Nov 16, 2014 3:06 am 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sat Nov 15, 2014 1:43 pm
Posts: 1
After instatalling a brandnew unused harddisk the BIOS present my harddisk, CD ROM en floppy as unreacheble. the devices appear between brackets in the setup schreen.

I can not change these settings in the BIOS.

Resetting the BIOS does not solve this.

How can I change the BIOS setting?

Not a word about this in the manual

Motherboard = Asrock KBNF6G


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Nov 16, 2014 11:36 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20868
Location: 07438
Welcome to Motherboards.org.
Specs link for that mobo.. http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K8NF6G- ... x.asp?cat=
Some more info on your system setup.. are the drives in SATA primary mode or RAID mode?
Don't use any form of RAID setup if not having identical hard drives. Set the function as "auto" or "JBOD".
The primary port for a SATA hard drive is "SATA 0" Optical or other drives use "SATA 1" port.
A new hard drive must be partitioned and formatted before use. Boot directly to an OS install disk and do that process.
Set the BIOS to search other boot paths. If a bootable optical drive is found, you get only a few seconds to respond to the message "press any key to boot from CD (or DVD)".

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Nov 16, 2014 3:41 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37464
Location: Netherlands
I think the whole system went titsup after adding additional strain to the power supply.

What make and model is the power supply?

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Nov 17, 2014 5:58 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Wed Nov 12, 2003 11:57 am
Posts: 20868
Location: 07438
Just as a file name or folder name, a drive's assigned letter (name) is in parentheses.
A device name normally is not.
About drives in parentheses.. down about 1/3 the page, "Simple Disk Management"..
http://www.functionx.com/windows/Lesson14.htm

_________________
F@H.. to solve mankind's maladies.. in our lifetimes!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 17, 2015 9:35 am 
Offline
Enlightened Master
Enlightened Master

Joined: Fri Jun 14, 2002 1:03 am
Posts: 17142
Location: England
Also check for bulging/leaking capacitors. That board suffered.

_________________
I have been programming on computers since the ZX81.
I am an apprentice trained Electronics Engineer with qualifications to back it up.
I have been repairing computers since 1996.
Yet to some people I still know nothing...


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Jan 18, 2015 11:17 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37464
Location: Netherlands
eww, I was hunting for those in the power supply but the board itself is a candidate too...

http://www.badcaps.net

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group