The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Sun Sep 23, 2018 10:33 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Nov 07, 2009 10:02 am 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sat Nov 07, 2009 9:47 am
Posts: 2
HI,
I have a travelmate 280 laptop which is losing it's date and time when the power supply is removed. ie fire up with no power adapter connected. It will keep time all the while the adapter is connected and on.
I get error 0251 and two beeps during post and asked to set time and date. i have to enter bios and set date and time. current bios is R01-A0R 29/01/2003 smbios version 2.31 from system info in windows.
I have changed the bios battery but still have the problem.
What is causing this problem? have reset to defaults in bios with no effect.
Would flashing with same bios version work? which i don't have.
Is there a newer version of the bios i can flash? if so where can i get it from It's not on the acer site.

Help is most appreciated :(
need more info just ask.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 10, 2009 2:26 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Sat Nov 07, 2009 9:47 am
Posts: 2
Found the problem. The new bios battery was shorting out on the mounting case which is conductive. have now improved the insulation on the battery. works fine now.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group