The Mother Board

Motherboards.org forums. Free tech support, motherboard ID, and more.
It is currently Tue Aug 21, 2018 10:15 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 18, 2009 12:25 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
I think some things get confused here.

root mode has to do with the Intel VT-x then? What hardware are you running underneath vmware?

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 18, 2009 6:12 pm 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Tue Oct 13, 2009 11:34 pm
Posts: 7
VT-x?its not XEN. its vmware workstation. now don't talk about my linux, just talk about vmware bios. my vmware workstaion just been installed on my Winxp. on my notepad. i just make an experience. i wanna know why SUN vbox could modify the bios' Serial number,but vmware can't. maybe its cuz of vmware bios. its said vmware bios is very special. it just look like phoenix. base on intel 440BX motherboard. maybe it can't be modified,after all, its very different from real bios....
and, http://communities.vmware.com/thread/10817
you could refer to above link ...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 18, 2009 9:51 pm 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
Well, in that thread you see what you need to do to replace the bios logo, the same applies to modifying the serial number, you'll need to extract a working bios file from the executable, edit that with your favorite phoenix bios editor and load it at runtime into your vmware session with the undocumented switch. It's too bad that thread is about version 5.x where you're running 6.x most likely, thus the bios "image" is lurking on another address inside the vmware exe file.

Have fun.

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 19, 2009 6:10 am 
Offline
Pilgrim
Pilgrim

Joined: Tue Oct 13, 2009 11:34 pm
Posts: 7
as what i said in first posted. i've done as the link mentioned. but the System serial number(looks like:VMware-xxxx...) can't be modified. even i try edit it by DMISCOPE, but was told the info. is write-protected. whatever vmware5.x ro 6.x . ..sad....


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 20, 2009 2:42 am 
Offline
Mobo-fu Master
Mobo-fu Master

Joined: Sun May 06, 2001 12:01 am
Posts: 37463
Location: Netherlands
well, you could ask the people at vmware if there's an SDK for this...

_________________
We hate rut, but we fear change.
********************************
System error, strike any user to continue...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group